Witam od jakiegoś czasu centrum zabezpieczeń w moim windows 10 samo się wyłącza i nie ma możliwości ponownego uruchomienia.
Przepatrzyłem wszystkie tematy na forum i sposoby i nadal nic.
Dzieje się tak po każdym zrobionym formacie kompa.
Wykonałem pełny skan „Malwarebytes”, wykryło pare trojanów wrzucam ss
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\kubag\Downloads\Programs fixlist.txt (3,2 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Error: (05/15/2023 05:18:55 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7000) (User: )
Description: Nie można uruchomić usługi luafv z powodu następującego błędu:
Nastąpiło zablokowanie ładowania sterownika
Ta usługa jest powiazana z Centrum zabezpieczeń. Jej brak moze powodować w nim problemy. Jest takze powiazana z UAC.
Sprawdz w Rejestrze.
Przejdź do następującego klucza rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\luafv
Sprawdź wartość „Start”. Jeśli wartość jest ustawiona na 4, oznacza to, że usługa jest wyłączona. Jeśli wartość jest inna, nie musisz podejmować dodatkowych działań. Z reguły powinno być 2.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\kubag\Downloads\Programs fixlist.txt (4,5 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST z uprawnieniami Administratora i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Oto kolejny plik zmieniający ustawienia w Rejestrze
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\kubag\Downloads\Programs fixlist.txt (3,6 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST z uprawnieniami Administratora i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Jeśli to nie pomoże, jeszcze będzie można zastosować inny program przywracający domyślne ustawienia rejestru
Przygotuję opis
Mam na myśli Tweaking.com - Windows Repair Portable 4.13.1