Usunięty z serwera plik wciąż się ładuje


(Rksi) #1

Usunąłem z serwera plik, a po wpisaniu go w adresie strony wciąż się ładuje. Wcześniej dokonałem zmian w tym pliku, wrzuciłem na serwer a na przeglądarka wciąż pokazywała poprzednią wersję.


(Monczkin) #2

Wyczyść historię i tempy przeglądarki


(Rksi) #3

tak też na początku zrobiłem ale nie pomogło

jednak uważam, i pewnie słusznie, że to nie możliwe

więc albo coś jeszcze siedzi w temp mojego kompa (choć folder IE tempo jest pust), albo to wina serwera


(Skr3czu) #4

A podaj linka zobaczymy czy jest?

pozdro


(Rksi) #5

oto link: http://www.zielonoczarna.pl/pogoda.php


(Startowa) #6

no mi się łąduje strona...


(Skr3czu) #7

Mi też;],nie wiem co jest;d


(Rksi) #8

dla pewność, żeby potwierdzić że pliku na serwerze nie ma (pliku 'pogoda.php'), wrzucam screen z listą plików z ftp'a.

Złączono Posta : 29.07.2006 (Sob) 12:22

sytuacja niemożliwa wciąż pozostała niemożliwą

Wyjaśniło się wszystko. Otóż, strona umieszczona jest na darmowym serwerze ovh, a adres zielonoczarna.pl jest z przekierowaniem na ten serwer i adres - http://www.zielonoczarna.ovh.org. Gdy wpiszę http://www.zielonoczarna.ovh.org/pogoda.php, prawidłowo dostaję monit o nieprawidłowym adresie/braku pliku. Gdy wpiszę http://www.zielonoczarna.pl/pogoda.php, to wyświetlany jest nie plik pogoda.php, a strona główna.

Ale mam kolejne pytanie, co zrobić by po wspisaniu błędnego adresu w domenie .pl, wyświetlał się monit o braku strony (jak przy ovh), a nie index.php?


(Szuman) #9

Pozbądź się przekierowania, bo wygląda na to, że masz ustawione przekierowanie na stronę główną w przypadku braku podstrony.


(L337 Crew) #10

umieść plik .htaccess na ftp :slight_smile:

A co masz w nim umieścić - poszukaj na :google:


(Skr3czu) #11

Zobacz tutaj -> http://home.pl/pomoc/funkcje/htaccess

Pozdrawiam