Zainstalowałem utorrent 1.8.4 i na dole widnieje czerwona ikonka a przy niej pojawia się dymek “Firewall lub router ogranicza łączność. Musisz otworzyć port przez który inni będą mogli sie z Tobą połączyć”.
Problem w tym, że odblokowałem porty w liveboxie standardowo zgodnie z dostępnymi w sieci poradnikami a programy typu firewall (norton a w drugim wypadku mcafee) są skonfigurowane poprawnie.
Program też działa poprawnie aczkolwiek irytuje mnie ten dymek. co mogę z tym zrobić? Dziękuje za pomoc
nie było mnie przez lipiec i sierpień i w tym czasie rodzice zamówili jakiegoś faceta od tp bo były problemy z videostradą i zasięgiem wifi. Koleś był coś pomierzył i tyle i po powrocie wystąpił ten błąd.
Co do podłączania to podłączyłem wczoraj laptopa ale podczas podłączania problem już występował.
Jeśli jeszcze czytasz ten topic to podam Ci inny sposób sprawdzenia adresu lokalnego.
Wchodzimy w Panel sterowania --> Połączenia sieciowe --> Teraz wybierasz swoje połączenie (np. sieć bezprzewodowa 1 itp) --> Klikamy na obsługa i tak jak na obrazku mamy wyświetlony nasz IP lokalny:
Po 4 dniach kopania w googlach muszę sie poddać i napisać zapytanie …
Niedawno zmieniłem neostrade z 1 Mb na 6 Mb …livebox pozostał ten sam …Niestety uTorrent 2.0.2 po wykonaniu testów wskazuje na zablokowany port lecz nadal mogę pobierać (żółty ptaszek w teście a w oknie głównym zielone kółeczko) … Przez 3 lata nie bylo z tym problemów :((
…porty przekierowane wg znanych ogólnie zasad…firewall zmieniony z Kasperskiego na NODA …dodałem uT do wyjątków …system VISTA (w opcjach TCP/IP nie wprowadzałem zmian od lat pozostaje automatyczne pobieranie IP…w końcu to laptop)
…laptop śmiga po WI FI …czytałem powyżej zapytanie kolegi o to czy nie podpięto czegoś dodatkowego… Owszem komputer siostry śmiga również przez WI FI …czy właśnie podłączenie 2 kompa blokuje port w jakiś nieznany mi sposób??? dodam iz na PC nie ma uT ani innych “pobieraczy”
Bardzo proszę o wskazówki jak udrożnić port dla utorenta
Proponuję byś tak jak poprzednia osoba sprawdził adres lokalny IP w swoim komputerze i porównał go z z adresem lokalnym IP, który podany jest w konfiguracji danego portu w panelu liveboxa.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że po zmianie tego adresu wszystko wróci do normy gdyż livebox lubi czasem trochę “zamieszać”.
…jasne że adresy są identyczne :? napisałem że z przekierowaniem portów nigdy nie miałem problemów az do momentu zmiany neostrady z 1 na 6 Mb i podłączeniu PC mojej siostry przez WI- FI z Livebox-em. Laptop i blaszak “idą” przez Wi-Fi #-o …zastanawiam sie jeszcze nad NODEM …ale sprawdzałem po 1000 razy czy uTorrent jest dodany do wyjątków zapory…dalej nic :-x …bez zmian …żółty trójkąt