uTorrent i zajęte całe łącze


(Vernix) #1

witam, od dłuższego czasu mam problem z programem uTorrent, a mianowicie gdy go włączam i mam na liście pliki w kolejce to w ogóle nie wczytują mi się strony internetowe w przeglądarce (i w IE 7 i w Firefox'ie), nawet jeśli transfer w uTorrent jest na poziomie okolo 15kb/s (mam łącze 512kb/s). Czym może być to spowodowane, bo nie da się pracować w internecie. Miałem inne programy obsługujące sieć BitTorrent i taki problem nie występował, nawet jak mam włączone Emule to internet chodzi normalnie.


(Lukasz Grzelak22) #2

a zainstolowałem program cFosSpeed i poprawia on szybkość neta i pingi spadaja. nawet jak ściagam torenty to internet nie jest zamulony bez tego programu net praktycznie nie chodzil gdy ściagalem coś z torętów. a i wgrach zauważylem poprawe. program trzeba dostosowac do swoich potrzeb czyli wskazac aplikacje kture maja miec wysoki priorytet i niski. pozdrawiam


(Vernix) #3

a bez żadnych aplikacji da się jakoś zmodyfikować ustawienia :mrgreen:


(Moszeusz) #4

Polecam tego cfosa, sam używam.

Co do uTorrenta to zastosuj konfiguracje http://www.torrent.bajo.pl/979,dla,up:128kbit,s.html


(system) #5

Jakie masz łącze ??, często dostawcy internetowi ustawiają max. ilość pakietów na sekundę przez co www już nie wchodzą pomimo wolnego pasma, regulować prędkość poszczególnych aplikacji można programem net limiter


(Pax555) #6

bo z tamtąd sciągasz od kogoś im więcej seedów tym szybsza prędkość, min 50 seedów musi byc żebyś ściągał z ponad 50 kb/s


(Vernix) #7

skonfigurowalem wg. http://www.torrent.bajo.pl/979,dla,up:128kbit,s.html i działa jak narazie, dzieki za pomoc :slight_smile:


(Moszeusz) #8

Nie ma za co.

Ale i tak polecam cfos speed.


(SeBoLaS) #9

u mnie działo się tak samo w wersji 1.6 zainstalowałem wersję beta i jest ok