Utwory nie dodają sie biblioteki mediów w winampie


(Kasiula33a) #1

Witam. Mam taki problem : chcę sobie dodać utwory do biblioteki, robie jak trzeba ale po rozwinięciu biblioteki nic mi sie nie wyświetla, utwory sie nie dodają. Może mi ktoś z tym pomóc?

Dziękuje z góry i pozdrawiam :wink:


(Dimatheus) #2

Hej,

:arrow: Tzn co robisz? Możesz opisać krok po kroku?

:arrow: Jaka wersja Winamp'a?

:arrow: Na jakim systemie pracujesz i z jakimi uprawnieniami - administratora?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kasiula33a) #3

Gdy włączam winampa klikam na plik->dodaj utwory do biblioteki mediów następnie wybieram folder (cały dysk też próbowałam bo gdzieś o tym czytałam) i daje ok i czekam ale nic mi się nie wyświetla..

Wersja - 5.61


(Dimatheus) #4

Hej,

:arrow: Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz? Czy pracujesz na koncie z uprawnieniami administratora? A jeśli nie, to czy przynajmniej Winamp'a uruchamiasz z takowymi?

:arrow: Jakiego typu pliki chcesz dodać do biblioteki?

:arrow: Czy w menu Widoku w Bibliotece masz ustawione Media lokalne?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Frog) #5

kasiula33 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Kasiula33a) #6

Zmieniłam tytuł, przepraszam. :wink:

Mam Microsoft Windows XP Home Edition,

No chce dodać pliki mp3 głównie, żeby mieć to wszystko już po włączeniu winampa.

W menu 'widok' nie mam "medi lokalnych" w 'bibliotece mediów' natomiast jest.


(Dimatheus) #7

Hej,

Pracujesz na koncie z uprawnieniami administratora czy zwykłego użytkownika?

:arrow: Czy widać, że wykonywane są operacje dyskowe - świeci się wtedy kontrolka dysku twardego?

:arrow: Czy w Winampie widoczny jest pasek postępu w dodawaniu utworów, czy też w ogóle go nie widać?

:arrow: Zmieniałeś coś w ustawieniach Winamp'a czy działa on na ustawieniach domyślnych?

Dokładnie o ten widok w bibliotece mediów mi chodziło. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kasiula33a) #8

Pracuje na koncie z uprawnieniami administratora. Kontrolka świeci się dosłownie przez sekunde. Nic takiego związanego z postępem nie widzę, tak jak mówiłam nic mi się wtedy nie wyświetla.. W ustawieniach nic nie zmieniałam, działa na domyślnych.


(Dimatheus) #9

Hej,

:arrow: A próbowałeś dodać utwory metodą kliknij, przenieś i upuść w oknie biblioteki? Dzieje się coś wtedy?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kasiula33a) #10

Tak, próbowałam pare razy, bez skutku. A dziać nic sie nie dzieje..


(Dimatheus) #11

Hej,

:arrow: A próbowałaś dodać pliki pliki bezpośrednio do listy odtwarzania? Nie ma problemów z ich odtwarzaniem w programie?

:arrow: Spróbuj dodać pliki do biblioteki Media Playera lub do biblioteki jakiegokolwiek innego programu - na przykład do Aimp'a. Dodają się bez problemów?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kasiula33a) #12

Nie ma problemów z listą odtwarzania. Właśnie próbowałam dodać do Windows Media Player i dodają sie bez problemu.


(Dimatheus) #13

Hej,

Wygląda to więc na problem z samym Winampem. Najlepiej więc odinstaluj go, następnie przeczyść system oraz rejestr za pomocą programu CCleaner, a po restarcie zainstaluj jeszcze raz - najlepiej w wersji Full

Jeśli to nic nie da, spróbuj dodać pliki do Biblioteki poprzez menu Opcje -> Preferencje -> Biblioteka Mediów -> Media Lokalne -> Śledzone Katalogi -> Dodaj Katalog.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kasiula33a) #14

Zrobiłam tak jak napisałeś i pomogło! Bardzo a to bardzo dziękuje za pomoc :wink:


(Dimatheus) #15

Hej,

Drobiazg. :slight_smile: I polecam się na przyszłość. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus