Użycie procesora 100%- prosze o sprawdzenie loga


(Onlybarca) #1

System co chwila zawiesza się. Użycie prcesora dochodzi nawet do 100%, nie wiem co jest grane. Proszę o sprawdzenie loga.

http://www.wklejto.pl/30407

Dziękuje z góry


(huber2t) #2

Log ok

Podaj log z Combofix

Logi dajesz na http://wklej.org a w poście dajesz tylko link


(Onlybarca) #3

Oto log z Combofix:

http://www.wklejto.pl/30410


(huber2t) #4

Do wyleczenia pendrive z wirusów użyj tych programów

Wklej do notatnika:

File::

c:\windows\system32\wiabje.dat

c:\windows\system32\slojmb.dat

c:\windows\system32\lintojee.dat

c:\windows\system32\rn.tmp

c:\windows\system32\miziwiva.dll

c:\windows\system32\pofolehe.dll

c:\windows\system32\degipeme.dll

c:\windows\system32\wevetora.dll

c:\windows\system32\niniyifu.dll

c:\windows\system32\reziguge.dll

c:\windows\Tasks\whqwuqro.job

c:\windows\system32\opnnNGyW.dll


Registry::

[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\security center]

"UpdatesDisableNotify"=dword:00000000

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{03769325-028f-11de-9831-00188bd88bfb}]

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{82f60e5f-f779-11dd-980a-00188bd88bfb}]

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{8eba3bb3-23d8-11dc-9092-4d6564696130}]

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{b7c0b3f0-05af-11de-983b-00188bd88bfb}] 

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{cc8efae2-8455-11dc-9248-4d6564696130}]

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{d01586ee-f05d-11dc-949a-00188bd88bfb}]

[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{ef3af052-20c8-11dc-9079-4d6564696130}]

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt.

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu->

cfscript10uc2.gif

Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dasz na forum.

Logi dajesz na http://wklej.org a w poście dajesz tylko link


(Onlybarca) #5

Zrobione :slight_smile:

Oto nowy log:

http://wklej.org/id/73484/

-- Dodane 02.04.2009 (Cz) 22:58 --

Wciąż mam problemy z uruchomieniem Internet Explorer. Albo w ogóle nie chce się włączyć albo jak się już włączy to zacina się i wyskakuje błąd aplikacji. W menedżerze zadań zauważyłem że 5 procesów o nazwie IEXPLORE.EXE działa w tym samym momencie. Kiedy próbuje je wyłączyć, wyłączają się i po kilku sekundach pokazują się ponownie. To samo dzieje się po restarcie Windows, lecz w autostarcie nie zauważyłem żadnych dziwnych nowych plików.

Prosze o pomoc, co to może być?


(huber2t) #6

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

usuń ręcznie folder C:\Qoobox oraz Combofix , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Skorzystaj z Malwarebytes' Anti-Malware