Witam.
Mam na komputerze dwóch użytkowników - Mnie i siostrę.
Co zrobić,żeby przy instalacji jakiegokolwiek programu, żeby on pokazywał się tylko na moim użytkowniku, a nie na obydwu.?
Witam.
Mam na komputerze dwóch użytkowników - Mnie i siostrę.
Co zrobić,żeby przy instalacji jakiegokolwiek programu, żeby on pokazywał się tylko na moim użytkowniku, a nie na obydwu.?
przy instalcji jakiegos programu zaznacz "Instaluj tylko dla tego urzytkownika:, albo cos w tym stylu 8)
Ale nie przy wszystkich instalatorach jest takie coś
To zainstaluj program na Twoje konto użytkownika.
C:\Documents and Settings\Nazwa Twojego Konta\Program Files
Nie ma czegos takiego
MazAq , rób tak jak napisał Woocash304
Poprostu jak zainstalujesz program,gre z konta Administratora wejdz w:
C:\Documents and Settings\nazwa 2-go użytkownika\Menu Start itp i usun skróty do tych programóm,gier
Niema, niema, a co za problem utworzyć Katalog “Program Files” do katalogu swojej nazwy użytkownika np: "Kosior6"
Ja wstawiam programy zainstalowane z C:\Program Files do swojego katalogu “Dane Aplikacje” tam gdzie zazwyczaj są ustawienia np: niektóre programy trza uruchamiać z prawami, a Ja skopiuje dany program z C:\Program Files do Dane Aplikacje skonfiguruje i utworzę kopie zapasową, i mam swoje prawa np: Miranda, Winamp itd; Przy ponownej instalacji Windowsa, przywracam z kopii zapasowej do lokalizacji oryginalnej i potem instaluje programy do C:\Program Filesi i mam już po ustawiane programy.
PiotrVista , tak ale wymaga to dodatkowego tworzenia katalogów, oczywiście jest taka mozliwość, ale po co skoro przy instalacja mozna to zaznaczyć
Przeczytaj regulamin to dowiesz wsię że kolor czerwony zarezerwowany jest dla adminów i zwykłym uzytkownikom nie wolno go używać ;]