Użytkownicy komputera,a ainstalacja programów

Witam.

Mam na komputerze dwóch użytkowników - Mnie i siostrę.

Co zrobić,żeby przy instalacji jakiegokolwiek programu, żeby on pokazywał się tylko na moim użytkowniku, a nie na obydwu.?

przy instalcji jakiegos programu zaznacz "Instaluj tylko dla tego urzytkownika:, albo cos w tym stylu 8)

Ale nie przy wszystkich instalatorach jest takie coś

To zainstaluj program na Twoje konto użytkownika.

C:\Documents and Settings\Nazwa Twojego Konta\Program Files :wink:

Nie ma czegos takiego :stuck_out_tongue:

MazAq , rób tak jak napisał Woocash304

Poprostu jak zainstalujesz program,gre z konta Administratora wejdz w:

C:\Documents and Settings\nazwa 2-go użytkownika\Menu Start itp i usun skróty do tych programóm,gier

Niema, niema, a co za problem utworzyć Katalog “Program Files” do katalogu swojej nazwy użytkownika np: "Kosior6"

Ja wstawiam programy zainstalowane z C:\Program Files do swojego katalogu “Dane Aplikacje” tam gdzie zazwyczaj są ustawienia np: niektóre programy trza uruchamiać z prawami, a Ja skopiuje dany program z C:\Program Files do Dane Aplikacje skonfiguruje i utworzę kopie zapasową, i mam swoje prawa np: Miranda, Winamp itd; Przy ponownej instalacji Windowsa, przywracam z kopii zapasowej do lokalizacji oryginalnej i potem instaluje programy do C:\Program Filesi i mam już po ustawiane programy.

PiotrVista , tak ale wymaga to dodatkowego tworzenia katalogów, oczywiście jest taka mozliwość, ale po co skoro przy instalacja mozna to zaznaczyć :stuck_out_tongue:

Przeczytaj regulamin to dowiesz wsię że kolor czerwony zarezerwowany jest dla adminów i zwykłym uzytkownikom nie wolno go używać ;]

:spoko: