Verifying Dmi Pool Data


(Rafcio 100) #1

"Witam. Mam taki problemik,próbowali go rozwiązać na innych forach ale do niczego nie doszli więc prosze was o pomoc.

A więc,przed ladowaniem systemu po informacji o podzespolach pojawia się na dole ekranu taki napis "verifying dmi pool data" i trwa to jakieś 7s po czym windows normalnie się ładuje i działa. (od włączenia komputera do załadowania systemu mija ok 64s[długo?])

Czytałem już wiele tematow, gdzie problemem byl wlasnie ten napis ale zawsze prócz napisu komputer sie zawieszal a u mnie nic sie nie dzieje tylko denerwująco dlugo przy tym myśli co zrobić aby to znikło"

Pozwoliłem skopiować post od innego użytkownika ale mam identyczny problem (on też go nie rozwiązał)


(Apdjs) #2

zrób optymalizacje uruchamiania

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=39970

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=7&t=76580

Pobierz CCleaner

lub

CleanGP

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.


(Rafcio 100) #3

Linki konkretne tylko jestem prawie co po formacie. Nie wydaje mi się aby to wina systemu była. Nie da się określić bezpośrednią przyczynę? Trochę tej lektury jest :?


(Technik Elektro) #4

Verifying Dmi Pool Data to część POST-u, jaką masz kolejność bootowania ?? aktualizacja biosu może jeszcze pomóc.


(Rafcio 100) #5

Jak kolejność botowania ? Sorki ale nie znam się na tym za bardzo. Ustawienia Biosu mam default. Już 2x aktualizowałem BIOS i w sumie nic mi to nie dało...


(Technik Elektro) #6

ustaw tylko dysk jako źródło bootowania.