VirtualDub 1.7.7 - dźwięk nie zgrywa się z wideo


(Luizka9) #1

Mam problem z obcięciem kawałka filmu przez VirtualDub.Wszystkie instrukcje jak przyciąć film wykonałam dokładnie tak jak na tej stronce świetnie radzi Sevrild.Film się skrócił ale po zapisie dźwięk nie zgrywa się z video.Przy otwieraniu pliku z filmem pojawia się taki komunikat: VirtualDub wykrył w pliku AVI dźwięk ze zmiennym strumieniem bitrate VBR (strumień 1).Program radzi przeprowadzić: dekompresję do nieskompresowanego WAV i następnie rekompresję ze stałym bitrate CBR (bitrate: 122.2+-17.5 kbps).Czy ktoś wie jak to zrobić? W jaki inny sposób można przyciąć taki film?


(Skiff) #2

Musisz zainstalować do systemu kodeki mp3 Fraunhofera, żeby udostępnić jakości większe niż 32kbps (dostępne np. w K-Lite Codec Pack Basic - przy czym instaluj tylko kodeki mp3, reszte zakładam, że już masz). Następnie co do wideo wykonujesz takie same operacje, a w audio wybierasz "Full processing mode" i w "Compression" wybierasz mp3 (tylko możliwe, że będą dwie takie pozycje, więc wybierasz taką, która ma przynajmniej 128kbps). Ustawiasz CBR i żądaną jakość. Wszystko będzie działać ok.


(Agatonster) #3

luizka9 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.