"Virus Alert!"


(Maciekms23) #1

Od wczoraj zmagam się z tym wirusem. Robiłem skany wszystkim co się da i już są postępy (tylko w trybie awaryjnym) - mam wszystkie twarde dyski, ikonki na pulpicie i menu start. Jednak przy zwykłym włączeniu systemu, windows ładuje się tylko do pewnego momentu. Czasem pojawią się tylko ikonki na pulpicie, czasem nie. Wklejam tu logi ze skanów i proszę o pomoc :slight_smile:

http://wklej.org/id/6812/

http://wklej.org/id/6813/

http://wklej.org/id/6814/


(huber2t) #2

fix w hijackthis

Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj

Otwórz notatnik i wklej do niego:

File::

C:\WINDOWS\system32\VCCLSID.exe

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt.

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu->

cfscript10uc2.gif

Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dasz na forum.

Logi dajesz na http://wklej.eu lub na http://wklej.org a w poście dajesz tylko link


(Maciekms23) #3

Mam mały problem... Zawsze gdy przeciągam tę ikonkę, to Combofix mi się normalnie uruchamia :confused: Wszystko robię zgodnie z instrukcją. Proszę o pomoc.


(huber2t) #4

To pozwól mu sie na takie uruchomienie i daj powstaly log na forum


(Maciekms23) #5

http://wklej.org/id/6875/


(huber2t) #6

W logu nic nie widzę

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Maciekms23) #7

http://wklej.org/id/6977/

Skanowanie Ad-aware i Kasperskiego nic nie wykryło ale komp mi dalej trochę zamula.


(huber2t) #8

czysto

Optymalizacja xp --> viewtopic.php?f=7&t=76580

:slight_smile:


(Maciekms23) #9

Przed tym jak miałem wirusa nie robiłem żadnych optymalizacji a i tak komputer szybko chodził. Teraz trochę zamula... Na pewno już nie ma śladu po wirusach na moim kompie? Dzięki za pomoc :slight_smile: