Witam wszystkich jestem nowy na forum, mam od niedawna problem z moim komputerem :-/ mianowicie pojawiły mi się na dyskach sterty wirusów których nie da rady usunąć ani anty wirusem ani z poziomu windowsa próbowałem w trybie awaryjnym, ale nici, wirusy zablokowały opcje “pokaż ukryte pliki” i nie można ich usunąć próbowałem w wierszu polecenia wpisać del c:\autorun.inf i del d:\autorun.inf co miało prawdopodobnie usunąc pozostałości po wirusie :-/, lecz nic nie dało. Postanowiłem to wszystko zignorować a na zajutrz pojawił się problem z dostępem do dysków, najpierw pokazywało się okienko w którym pisało “odmowa dostępu” teraz się pokazuje okienko “otwórz za pomocą” i wybieram internet explorer i wchodzi do dysku. Dostałem też porade by zeskanować płyte z windows’em ale niestety nie wykryło wirusów, rownież sformatowałem oba dyski ale wirusy nadal zostały :-/ i na dysku D:\ jest ponad 10GB wirusów :o , prosze o pomoc bo nie wiem co już robić :-/
PS. mój antywirus to avast, ale skanowałem komputer kacperskim online i nod’em, a windows jest to XP SP3
można by spróbować usunąć je z innego poziomu, np. z Ubuntu live cd. Ale najpierw przeskanuj kompa kaspersky rescue disc, można pobrać na dobrychprogramach, obraz .iso wypalasz na płytę cd i ustawiasz w biosie bootowanie na napęd cd/dvd i się odpali