Vista - polskie znaki zniknęły


(_xyz_) #1

Witam,

mam angielską vistę i zniknęły mi nagle polskie czcionki ąęć itd. albo na odwrót powciskam shift+ctrl lub alt czy jakoś tak i mogę pisać tylko i wyłącznie ąęćżź itp. Wywaliłem wszystkie języki poza polskim programisty, w opcjach językowych i regionalnych mam ustawione na "polski" i nadal prawy alt nie działa i polskich czcionek nie mam. Błagam o pomoc.


(Xmarcinek24) #2

Zainstaluj viste odnowa.

Mniemam,że powinny się pokazać te polskie znaki.


(Semtex) #3

Nie tak od razu stawianie sytemu,to już powinna być ostateczność,ja bym spróbował przywrócić system do momentu przed wystąpieniem problemu,

teraz to już masz nieźle namieszane po tym jak wszystkie inne języki powyrzucałeś.

Pozdrawiam.


(system) #4

To tak jakby do muchy strzelać z armaty:P

Jeżeli przywracanie nie pomoże spróbuj doinstalować języki, może się wszystko "poukłada"


(_xyz_) #5

Przywróciłem system, powyrzucałem wszystkie języki, odinstalowałem i zainstalowałem klawiaturę ponownie i mam tak: po włączeniu komputera mogę pisać tylko i wyłącznie: ą, ę ć ń itd, bez zwykłych liter a myszka jakoś dziwnie działa (lewy klawisz nie uruchamia plików. Żebym mógł pisać normalnie muszę wejść w menedżer sprzętu, potem we właściwości klawiatury i po prostu z nich wyjść a wtedy polskie znaki piszę z lewym ctrl+lewy alt. Co się dzieje? Nic przecież nie zmieniałem, po prostu pisałem w Wordzie ??


(Semtex) #6

Może poczytaj pod tym linkiem http://www.searchengines.pl/Problemy-z- ... t5389.html

Tam jest sporo wyjaśnionych problemów z klawiaturą jak i naprawa.Przeważnie pod xp ale pod vistą jest podobnie.

Dodano

pomyśl o konfliktach skrótów,pod linkiem który podałem temat też jest poruszony.

Pozdrawiam.