Vista Sevice Pack 2 Beta Build 16489 do pobrania


(sCooBy^) #1

Należy sobie utworzyć plik sp2install.bat z zawartością:

@echo off


reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\WindowsUpdate\VistaSp2 /f > NUL 2>&1

reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSP2 /f > NUL 2>&1


reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\WindowsUpdate\VistaSp2 /v Beta1 /t REG_SZ /d C21A5C64-2530-CC19-042F-9ABDB4ED27F9 /f

IF NOT %errorlevel% == 0 ( goto ERROR)


:SUCCESS

@echo.

echo ================================================== =========

echo Windows Vista SP2 registry key has been set successfully.

echo Please check for updates in Windows Update.

echo ================================================== =========

@echo.

goto END


:ERROR

@echo.

echo ================================================== =========

echo FAILED to set Windows Vista SP2 registry keys.

echo Please run this script by right clicking and selecting

echo "Run as Administrator".

echo ================================================== =========

@echo.

goto END


:END

pause

i odpalić w trybie admina lub dodajcie sobie do rejestru pod gałąź:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\WindowsUpdate\VistaSp2

wartość:

Beta1 REG_SZ i w niej:

C21A5C64-2530-CC19-042F-9ABDB4ED27F9

Happy testowania :smiley:


(Tibia Ots00) #2

haha dobre ;p ;p i komputer padnie jak przy SP1 musiałem go z płyty ratować :smiley:


(waderr73) #3

Nio pliczek ma 296 mega- ładnie.


(Tibia Ots00) #4

waderr73 , jak przetestujesz to daj znać co ? i co jak samo się będzie pobierać czy co ?


(waderr73) #5

Pokazuje się w Windows Update do pobrania.


(sCooBy^) #6

Testuje na ENG version. Ciekawi mnie czy na PL się pobiera :lol:


(Tibia Ots00) #7

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\WindowsUpdate\VistaSp2 a ja nie mam tego wpisu ?


(sCooBy^) #8

To se zrób.

ps. ale vista po tym sp 2 przypiździela :lol:


(Tibia Ots00) #9

Czyli w jakim znaczeniu padła :smiley: :smiley: :smiley:


(sCooBy^) #10

Nie że padła tylko czuć wyraźnie ostre przyśpieszenie :lol:


(waderr73) #11

MS chyba będzie zadowolony jak im pomożemy testować.


(sCooBy^) #12

No MS to normalnie aż kipi z zadowolenia :lol: Piratom radze nie instalować bo pewnie poprawili aktywacje :stuck_out_tongue: Nie testowałem


(Tibia Ots00) #13

nie ja mam wersje OEM :stuck_out_tongue: więc się nie boje


(sCooBy^) #14

A w PL ci się pokazuje w updatach?? Bo na ENG bez problemu ale już na PL x64 franca mi się pokazać nie chce :stuck_out_tongue:


(Tibia Ots00) #15

no właśnie ja mam x64 PL i nie wiem próbowałem w rejestrze wszystkiego te wartości nie wartości jak uruchamiam ten plik bat piszę naciśnij dowolny klawisz to nic się wyłącza


(sCooBy^) #16

Sprawdź czy masz wpisy w rejestrze i potem sprawdź aktualizacje :stuck_out_tongue:


(Tibia Ots00) #17

masz tutaj screen a

http://img266.imageshack.us/my.php?imag ... tuuog6.jpg


(sCooBy^) #18

EEeeeee nie tak, to tak:

http://img384.imageshack.us/my.php?imag ... niezg0.jpg

Pierwszy sie ma instalnąć:

servicing_hotfix.png

A potem:

sp2.png

i Wuuuuala :lol:


(waderr73) #19

Instalacja ok.10min. Wszystko działa. Demon szybkości.


(sCooBy^) #20

No i gut :wink:

ps. szkoda że wątek poleci jak adminy wstaną z łoża :lol: Ale ja jetem za tym aby takie SP były testowane przez jak najwięcej ludzi...

UWAGA! Unstable (choć nie powiedział bym :lol: )