Jestem posiadaczem polskiego systemu z KomputronikaWindows Vista Ultimate OEM PL 64 bitowy.
Chciałbym uaktualnić swój system do Angielskiego Windows 7 RC.
Doinstalowałem do swojej Ultimatki angielski język, pobrałem angielską wersje x64, ale mimo to nadal wyskakuje mi niezgodność wersji językowej.
I teraz pytanie, jaką sztuczkę zastosować by system poszedł? Może być to “zwalona instalacja”, skomplikowana, kopiowanie plików poza systemem etc. Damy rade chodzi mi o uaktualnienie, nawet niezbyt trafne, czyli ze np. sporo rzeczy nie bęzie działać i tak dalej. Ale ja chce zachować swój rejestr i aplikacje, nie chce instalować od nowa.
proszę o ewentualne pomysły na wymuszenie aktualizacji do Win 7 RC.
Jeśli nie interesuje cię czysta instalacja (bo chcesz zachować software i programy) to skorzystaj z narzędzia Easy Transfer i potem zainstaluj 7 RC na dysku i przenieś ustawienia. Innego sposobu już nie widzę (co nie znaczy, że nie istnieje )
to dlaczego blokowana jest funkcja uaktualnienia systemu? przecież to na jedno wyjdzie i te same ustawienia i skróty… także czym to się rózni? prócz większą ilośćią pracy?
Ja tam na twoim miejscu cieszyłbym się że jest taka funkcja. W razie jakiejś niestabilności, niekompatybilności możesz zawsze odpalić Vistę. A może się zdarzyć że podczas update wystąpi jakiś błąd, bo może się coś źle sciągnęło i wtedy lipa i tracisz te ustawienia(chyba, ale jeśli już będzie trwało instalowanie to na 99%) Nie wiem ale ja gdybym miał wybór to nawet poświęciłbym tą godzinkę, góra dwie na konfigurację, bo teraz właśnie ją ukończyłem, mam więc i Xp i 7-mkę.Wszystko dopięte na ostatni guzik w 90 minut.
A tak logicznie rzecz biorąc, czy nie więcej czasu poświęciłeś na kombinacje z wgrywaniem języków, nieudane próby itp. niż gdybyś wziął się do roboty i szybko skonfigurował czysty system?