Vista x64 Tuner AverTV super 007 problem z dzwiekiem


(Pelek12345) #1

Witam posiadam Viste Home Premium 64 bity i zakupilem do niej tuner AverMedia AVerTV Super 007, podlaczylem kablowke wszystkie kanaly zostaly znalezione obraz bez zastrzezen natomiast po chwili pojawia sie problem z dzwiekiem tzn slychac takie jakby strzelanie, stukanie w glosnikach po chwili przestaje i znowu czasami przez dluzsza chwile jest wszystko ok. Posiadam karte muzyczna Sound Blaster Audigy 2 zs, sprawdzalem karte muzyczna podczas sluchania muzyki ogladania filmow nic sie nie dzialo, tylko i wylacznie podczas ogladania TV. Co mnie najbardziej dziwi testowalem w/w karte telewizyjna na win XP i wszystko bylo ok, nie bylo slychac zadnego strzelania, stukania w glosnikach... Zestaw glosnikow jaki posiadam to Logitech z5500, niestety na obecna chwile nie wyszly inne sterowniki do tej karty TV... Prosil bym o porady bo nie chce zmienia karty TV poniewaz obraz jest super tylko ten dokuczliwy dziwek ktory czasami przyprawia o nerwa...

Z gory dziekuje za pomoc...


(Mikymauser) #2

Witam, co prawda nie mam rozwiązania na twoj problem, ale moge ci powiedziec ze to nie jest problem z pojedynczym urządzeniem, ponieważ mam taki sam problem! (vista ultimate, x-fi xtrime music, głośniki g-500) podczas oglądania telewizji słychać nie kiedy dziwne dudnienie podobnie jak przy rezonansie magnetycznym jak by jakiś echo dźwięk.

Jeżeli znajdę rozwiązanie to napisze i oczywiście proszę o to samo. Pozdrawiam


(Qms) #3

Też mam ten problem z kartą, a wynika on z dużej ilości RAMu, jeśli masz powyżej 3GB to taki jest efekt tego;) zmniejsz do 3GB w ustawieniach boot i będzie oki. właśnie jestem na etapie rozmów z supportem…