Nie jestem pewna czy to odpowiednie miejsce na ten post, ale bardzo potrzebuje waszej pomocy! Zainstalowałam Visual Studio 2012 niestety okazało się że jest to wersja 32bitowa i nie mogę odpalić programu na moim 64bitowym komputerze. Z tego co zdążyłam się zorientować nie istnieje wersja 64bitowa tego programu, a musze wykonać projekt koniecznie w tym środowisku.
Czytałam że program ten może obsługiwać 64bitowe k. jednak nie mam pojęcia jak mam to zrobić. Potrzebuje waszej pomocy ! To bardzo pilne:)
Sam Visual Studio jest 32 bitowy ale będzie działał na 64 bitowym systemie. Jeśli masz jakiś problem, to może źle się zainstalował?
Jeżeli natomiast chodzi Ci o to żeby napisany program był 64 bitowy to:
Nie wiem jakiej wersji VS używasz, jeśli nie jest to express to podczas pisania programu w tym samym pasku narzędziowym co “Zapisz”,“Zapisz wszystko” masz takie dwie listy rozwijane.
Na pierwszej masz wybór: Debug / Release (powinnaś już wiedzieć o co w tym chodzi), a zaraz obok masz wybór platformy. Wybierz tam: Any CPU (chyba tak to się nazywa).
Jeżeli to nie pomoże to we właściwościach projektu (nie solucji) masz ustawienia platformy docelowej.
Po zmianie wszystko powinno się odpalać na dowolnej platformie.