VMWare - błąd podczas aktualizacji/instalacji nowej wersji


#1

Podczas włączania VMware, wyskoczyła informacja że pojawiła się nowa wersja i czy dokonać aktualizacji. Jak zawsze w takich wypadkach zgodziłem się. Pobrało nową wersję, odpalił się instalator, odinstalował starą wersję, zrestartowało system, zaczęła się instalacja nowej wersji. Do tego momentu jest wszystko ok, ale pod koniec instalacji wywala błąd:

image_id: 3342

Czyściłem system/rejestr CCleanerem, ale to nie pomogło.

Dodam, że podczas instalacji tworzy się ten katalog o którym mowa w błędzie, ale później znika.

EDIT:

Zapomniałem napisać jaki system - Windows 7 Prof. 32-bit.


(Monczkin) #2

patrzyłeś tutaj?

http://sanbarrow.com/workstation-faq.html#w1

Z tego co czytam, to sporo ludzi ma z tym problem.


#3

Sprawdzałem. Robiąc to sposobem tam podanym "instalacja" przebiega w ciągu kilku sekund, ale tak naprawdę nic się nie instaluje.


(Monczkin) #4

Hm...

Próbowałeś instalować z prawokliku jako administrator?

Z tego co widzę, to też padają sugestie, żeby wyłączyć programy zabezpieczające.


#5

Wszystkiego tego próbowałem. Ciągle to samo.


(Monczkin) #6

A spróbuj tego myku.

http://www.goldenline.pl/forum/1824068/ ... 1#35223098

Może da się to zastosować do twojego systemu

/


#7

Dzięki, zadziałało.

Zmodyfikowałem tylko ten sposób, bo nie miałem innego Windowsa pod ręką jak ten zainstalowany na tym komputerze. Po prostu skopiowałem katalog który stworzył się w początkowej fazie instalacji, dałem Anuluj, usunęło ten katalog, w tym momencie wrzuciłem go tam ręcznie z kopii, odpaliłem z tego poziomu instalator, poprosiło o restart, odpaliłem jeszcze raz i poszło.