Vplayer


(Mbt19) #1

Wielki problem :wink: jak wlaczam vplayera to leca dwie pary napisow tzn jedne ktore moge wylaczyc i jedne ktore sa jakby wklejone w film gdzie moge to wylaczyc dzieje sie to nie tylko z vplayerem ale tez z innymi programami i z wszystkimi filmami nie wiem o co tu chodzi. Nie da sie ogladac filmow przez to bo wyswietla dwa razy ten sam napis i zajmuje to caly ekran dziwne :?


(Kuz5) #2

zobacz w folderze gdzie jest film czy nie ma czasem jeszcze jednych napisów w formacie .sub


(Mbt19) #3

nie ma tak jak juz wspominalem dzieje sie to z wszystkimi filmami. Moze wina lezyw kodekach mam K-lite codec pack 2.4


(El Presidento) #4

sprubuj Ustawinia-> Napisy i tam zobacz


(Kuz5) #5

A sprawdzałeś te filmy na innym kompie na. u kumpla czy tak samo sie dzieje.

Może


(Toper) #6

a jak wlaczysz film w Vplayerze , to zobacz na trayu kolo zegara czy czasem nie wskakuje ( chyba , bo niepamietam dobrze :oops: ) taka zielona ikona. ona jest bodajze od napisow takze , a instaluje sie razem z packami kodekow.


(Rysiek121) #7

Ja mam k-lite kodeck pack 2.4 i tez wiekszosc ogladam na vplayerze jest wszystko ok!! Sproboj powrocic do ustawien domyslnych albo przeinstalowac kodek i vplayera!! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:


(Kuz5) #8

Zapewne masz na myśli filtr VobSub to napewno nie jest przyczyną ja mam zainstalowany filtr i nie dzieją mi sie takie rzeczy. :wink:


(Toper) #9

dokladnie o to mi chodzilo.

a nie chodzi o to , ze i vplayer laduje napisy i VobSub takze ?

bo mi sie zdaje , ze wlasnie w tym problem ....


(Misterdam) #10

A może to jest po prostu film z wmontowanymi napisami??

Czy dzieje sie tak z każdym filmem.


(Kuz5) #11

Zapewne masz zainstalowany kodek ffdshow i to może być jego wina wejdz w konfiguracje=>subtitles i tam sie luknij.


(Krz121) #12

Odinstaluj VobSub


(system) #13

Może to będzie rozwiązaniem problemu.