Zresetowałem do ustawień fabrycznych i nadal to samo, ale na telewizorze działa.
A co sterownik w windows ma do biosu ?
Zresetowałem do ustawień fabrycznych i nadal to samo, ale na telewizorze działa.
A co sterownik w windows ma do biosu ?
Możesz wziąść monitor do kolegi ze swoim kablem DVi i u niego zobaczyć czy będzie dobrze??
Może monitor nie obsługuje rozdzielczości biosu jak myślicie ?
Da sobie radę, ale nie wiem, w czym masz problem? to nie przeszkadza w eksploatacji kompa - jak chcesz, to wiesz jak wejść do biosu. I wszystko masz napisane.
Edit:
I jak masz podpięty jeszcze TV do karty grafiki, to w sterowniku karty grafiki ustaw kolejność: 1 ma być monitor, 2 TV - może tu problem?
Jak to zrobić, dodam jeszcze, że jak próbowałem zainstalować windowsa viste to przy próbie instalacji pojawił się komunikat po angielsku, że system wykrył coś tam błąd w urządzeniu.
Ja nie moge czy ty nie rozumiesz, że jemu się nie włącza monitor przed startem komputera i nie może najprawdopodobniej wejśc do BIOSu, a twoje porady są bez sensu bo co ma sterownik w Windows do BIOSu??
Chyba nie dokońca ze zrozumieniem czytałeś pierwszy post.
Miałem to Tobie napisac wczoraj, ale myślałem, że się przespisz i an to wpadniesz.
Nic mi to nie mówi - jak piszesz, to konkrety
Jaką masz kartę grafiki.
Jakie urządzenia masz podpięte do karty grafiki i jak - monitor wiemy, że przez DVI.
Nie wiem czego można w tym fragmencie nie zrozumieć. Włącza komputer monitor śpi i naciskanie Del czy F2 nie wiem do BIOSu go nie aktywuje. Dlaczego ja obstawiam monitor. ODłącz monitor, zostaw TV podłączony i powiedz czy an tV pojawia się logo płyty głównej i czy wchodzac do BIOSu bios się wyświetla.
Kolega jeden tutaj coś próbuje strasznie przekombinowac iz rzucić wine na Windowsa
Po pierwsze pytanie od tych co chcą pomóc powinno brzmieć: czy masz Zewnętrzną kartę graficzną np na PCIe + zintegrowaną np. z procesora? Jeżeli tak, to wchodzisz do biosu, ale monitor podpinasz do zintegrowanej. Wyszukujesz w BIOS opcję Primary Graphic lub podobnie i wybierasz PCIe. W trybie AUTO najpierw zapewne włącza się integra, a dopiero po załadowaniu Windowsa zewnętrzna. Dosyć powszechna przypadłość.
Nie mam zintegrowanej .
Jaki masz procesor i płytę główną?
Procesor intel core i2 2.2 Ghrz a płyta to bym musiał zobaczyć jak skończę instalować debiana.
Core i2?? Nie wiedziałęm, że intelk takie coś kiedykolwiek wypuscił.
Dokładnie napisz co masz za procesor wraz z numerem typu i3 (bo pewnie coś takiego masz) 3220 itp. Jak masz i3 to zintegrowana też jest. Model płyty też potrzebny.
*wypuścił
A w innym temacie czepiał się mojej literówki gdzie sam zrobił podobną… ehhh… słomiani wojownicy językowi…
Poprawione
Model płyty to via vt8237a
Chyba nie model płyty…
Teraz wiem, że procesor to Intel core duo 2 E4500. Zaraz będzie płyta główna.
płyta główna to ms-7293vp