Wahania prędkości na xp


(troiP) #1

Witam

Posiadam laptopa tak jak w opisie. Mam router linksys WAG200G

Na początku miałem Xp i internet chodził jak należy, sprawdzałem speed testem i wychodziło 4mb/s, przesiadłem się na viste i też było wszystko ok. A teraz znowu wróciłem do xp i speed test nie przekracza 3mb/s. Komputer po kablu w speed testach osiąga 4 mb/s.

To można zrobić żeby odrobić ten 1 Mb?


(MrAsusrp6) #2

W jakim opisie?

Możesz jaśniej i gramatycznie opisać problem bo nic z niego nie rozumiem ?


(troiP) #3

No wiesz trudno mi zadać pytanie. Bo problem jest dziwny, Ale zacznę od nowa.

Mam laptopa(konfiguracja w podpisie) oraz internet od netii 4 mb/s.

Posiadam w domu jeszcze jeden komputer PC oraz router linksys WAG200G.

W PC jest zainstalowany Windows Xp Home i połączony jest kablem do router, a laptopie wcześniej miałem Xp pro i internet chodził normalnie w sensie gdy pobierałem pliki z internetu to prędkość wynosiła 480-500 kb/s a speed testy pokazywały

348729427.png. Przeszedłem na viste i było tak samo czyli ok.

Wczoraj postanowiłem powrócić do xp pro. Zainstalowałem sobie SP 3 i nic więcej nie ma oprócz przeglądarki oraz programu antywirusowego G - Data. Pliki ściąga mi z prędkością 300-400kb/s a wskaźnik na speed testach wskazują:

386419673.png

386413779.png

oraz na dls.cz wskaźnik dosięga tylko 2 mbit.


(MrAsusrp6) #4

Mam to samo łącze i dalej nie wiem o co Ci chodzi ?

Dodam że mam do niego podłączone 3 kompy.

386514235.png


(troiP) #5

o to że na PC nie ma takich wahań. speed testy tak nie szaleją a u mnie jak widać wyżej, tera miałem 50000 b/s

chyba mi nie powiesz że to normalne?