WampServer nie działa po restarcie komputera


(Davlasq) #1

Cześć,

Mam problem z WampServer'em, otóż nie działa on po restarcie komputera. Instaluje go normalnie i działa, włączam, wyłączam, dalej działa. Restartuje komputer, nie działa. Tzn włącza się, ale ikonka w trayu zostaje czerwona i localhost nie działa. Jednak po przeinstalowaniu działa. Co z tym zrobić?


(Pawel Pieczyrak) #2

Jak zresetujesz kompa to kliknij na ikonę WampServera i wybierz opcję uruchom. (lub podobnie)


(Davlasq) #3

"Uruchom wszystkie usługi" dokładnie. Nie działa.


(ziggurad) #4

Jaki system? Miałem takie coś pod Vistą...

Zacząłem używać XAMPPA ( http://www.apachefriends.org/en/xampp.html)

I był jeszcze jakiś wynalazek VertrigoServ który pod Vistą działał poprawnie ale chyba mi się wieszał...

I niedługo później zainstalowałem win7 :wink:


(Davlasq) #5

Vista. Instalowałem xamppa, ale nie ogarniam tego programu, nie wiem o co chodzi. WampServer zdecydowanie lepszy pod względem obsługi.


(ziggurad) #6

No ja z nim problemów nie mam...

Można go zainstalować na dwa sposoby. Pierwszy to jako usługa i będzie odpalany przy każdym włączeniu kompa, druga opcja to normalnie... Po włączeniu klika się start przy Apachu i MySql i można działać...

Domyślny katalog gdzie wrzuca się projekty to c:\xampp\htdocs\


(deFco247) #7

Program xampp_start uruchamia Apache'a i MySQL, a xampp_stop zatrzymuje te usługi. xampp-control to rodzaj panelu kontrolnego.

Co ważne XAMPP na Viście i 7 musi być instalowany poza folderem C:\Program FIles, z powodu nietypowych uprawnień dostępu dla tego folderu.


(Davlasq) #8

No dobra, mój problem dotyczy jednak WampServera i czekam ciągle na rozwiązanie.