Wejście tylne mikrofonu nie działa


(Mrferenc) #1

Witam mam problem,otóż dziś przez przypadek zepsułem moje wejście od mikrofonu(przednie). Ułamała się tam mała srebrna blaszka przez co nie działa wcale Próbowałem podłączyć go pod wejśćie tylnie wszystko jest ładnie podłączone ale mikrofon nie dziala .Próbowałem w menadżerze efektów dźwiękowych(realtek) ale to nic nie dało.Jeśli macie jakieś rozwiązanie na ten przypadek to proszę o szybką pomoc,z góry dziękuje

 

 

Daje kilka screenów:


(XMan) #2

Podaj system (bit) oraz nazwę płyty głównej.


(Mrferenc) #3

Windows 7 Home Premium 64 bit Płyta główna to AMD 970 (RX980) + SB920/SB950


(XMan) #4

Zainstaluj CPU-Z


(Mrferenc) #5

http://screenshooter.net/102663239/mohuhsp


(XMan) #6

Twoja płyta główna to Asus M5A97 R2.0

Karta dźwiękowa Realtek ALC887

 

Odinstaluj obecne sterowniki do karty dźwiękowej, zainstaluj:

http://dpcdn-s02.pl/dodatki/Win7_Win8_Win81_Win10_R279.exe

Pochodzą z tej strony:

http://www.dobreprogramy.pl/Realtek-High-Definition-Audio-Codecs,Program,Windows,21164.html

 

Zobacz prawidłowe ustawienia sterowników Realtek HD.


(Mrferenc) #7

Problem nie zniknął. Myślę ze zainstalowałem wszystko poprawnie daje kilka screenów jak to wygląda teraz:

http://screenshooter.net/102663239/kntjcwm

http://screenshooter.net/102663239/koxvouq

http://screenshooter.net/102663239/egfegeh

http://screenshooter.net/102663239/unvldgf

http://screenshooter.net/102663239/qenecog

 

Proszę o szybką pomoc


(XMan) #8

Wszystko powinno być OK.

Na czym testowałeś, na jakim komunikatorze ?

Sprawdź na innym mikrofonie (nie masz to pożycz) lub obecny mikrofon sprawdź na innym komputerze.

 

Wrzuć screeny z:


(Mrferenc) #9

Podaje Ss’y i czekam na pomoc

http://screenshooter.net/102663239/ptsogsn

http://screenshooter.net/102663239/nwknivr

http://screenshooter.net/102663239/fpibfay

http://screenshooter.net/102663239/dsujeck

http://screenshooter.net/102663239/mibynxe

http://screenshooter.net/102663239/oothoxb

Sprawdzałem na Skypie 


(XMan) #10

Sprawdź przy włączonym Miks stereo.

 

vr798_miks-stereo-2.jpg


(Mrferenc) #11

Nic nie pomogło.


(XMan) #12

Podłączony pod prawidłowe gniazdo ?

Może mikrofon został uszkodzony ?

 


(Mrferenc) #13

Sprawdziłem mikrofon na innym komputerze i nie działa.


(XMan) #14

Czyli uszkodzony…

 

 

Może przez to, uważaj czy nie ma zwarcia.