Widows 7, duże zużycie zasobów pamięci. LOG


(Jarek7d) #1

Witam.

Mam laptopa Dell z 3GB ramu.

Problem z nim taki że po odpaleniu kompa coś zużywa ok 90% pamięci oraz ok 50% procesora. W menagerze urządzeń nie ma takich procesów które by zużywały tyle pamięci.

Zużycie wraca do normy po ok 30 minutach pracy kompa. W tym czasie jest strasznie zamulony.

Poniżej screen menagera.

ptasior.JPG

HIJackThis

http://wklejto.pl/54587


(xomo_pl) #2

wcale się nie dziwie że zamulony jak masz 84procesy :slight_smile:

pokaż jesz\cze screen z zakładki autostart w msconfig (wpisz w wyszukiwarce w menu start msconfig i kliknij enter, przejdz do zakładki autostart (przed ostatnia) i zrób screen gdyż zapewne skype, google toolbar i inne ładują ci się podczas star=u systemu zużywając 90proc pamięci i 50proc.

możesz zrobić screen kolejnej części listy gdyż tu jest tylko kawałek?

poniżej zaznaczyłem ci na czarno co nie musi się uruchamiać wraz z windows, spowoduje to że system nie będzie tyle zużywał pamięci i procesora

a4faff71e25c802bm.jpg


(Jarek7d) #3

ms.JPG

i tutaj dalsza część menagera zadań

ptasior2.JPG

Ok.

Ale - przelicz kilobajty używanych procesów - i nie wychodzi więcej niż 1GB - a gdzie reszta? 95% z dostępnej 3GB to 2,85GB używanej pamięci.


(xomo_pl) #4

kilobajty kilobajtami a system zamula dlatego że ma bardzo dużo usług do włączenia przy starcie.

wejdż więc do mscongig raz jeszcze do tej zakładki autostart o odchacz to co zaznaczyłem poniżej:

jak widzę na screnie jest tylko kawałek z msconfig, podaj resztę zakładki :slight_smile:

0a0057a15f25b9edm.jpg


(Jarek7d) #5

msconfig - to co widać to całość - skleiłem z 3 kawałków.

-- Dodane 18.01.2010 (Pn) 23:28 --

Jak się okazuje problem leży po stronie programu wmpnetwk.exe

rozwiązanie znalazłem tutaj:

http://www.technixupdate.com/what-is-wm ... i-stop-it/


(xomo_pl) #6

ok, ale możesz po odchaczać to co pokazałem to system będzie jeszcze szybciej startował i będzie mniewjsze zużycie ram i cpu na starcie :slight_smile: