Wieszanie się komputera przy Skypie


(miszka52) #1

Witajcie, może mi ktoś znający się na rzeczy pomoże?

Mam Vistę, sztywne łącze, lapka HP, no i oczywiście zainstalowałam Skypa. Początkowo wersję Beta, bo taka bardziej przejrzysta mi się wydawała. Wszystko w jednym oknie itp. Po instalacji przez jeden dzień chodziło wszystko OK. Na drugi dzień przy próbie połączenia - zarówno odebrania rozmowy od kogoś, jak i przy próbie połączenia się z kimś - komputer wieszał się definitywnie. Odinstalowałam więc Betę i zainstalowałam ostatnią wersję stabilną. Dzieje się tak samo. Muszę restartować od zera.

Co może być tego przyczyną?

Za każdą sugestię będę wdzięczna niesłychanie.

Pozdrawiam

Ciągle mam nadzieję, że ktoś mi odpisze... [-o<


(Piotruś17) #2

a jaki to dokładnie model laptopa HP ?


(miszka52) #3

HP Pavilion dv6700


(Piotruś17) #4

a usunęłaś skype z rejestru czy tylko z dodaj/usuń programy ?


(miszka52) #5

Czyściłam rejestr Ashampo, ale automatycznie, bo za cienka jestem, żeby wiedzieć, jak sama tam mam grzebać :expressionless:


(Piotruś17) #6

aha to możesz jeszcze sprawdzić ręczenie czy skype został usunięty ,a jak to Ci powiem :

start -> uruchom -> regedit

zakładka HKEY_LOCAL_CURRENT_User -> software -> Skype

jęśli będzie usuwamy normalnie tzn. PPM i usuń


(miszka52) #7

W XP było "uruchom", a w tej ... Viście po naciśnięciu "startu" nie widzę tej opcji :frowning: Albo mnie już całkiem skleroza dopadła i ślepota, albo już nie wiem co...

OK, wlazłam do edytora rejestru poprzez Pomoc techniczną :wink:

No ale ja mam jeszcze zainstalowanego Skypa, odinstalowałam tylko wersje Beta, a zainstalowałam zwykły. To najpierw mam go odinstalować normalnie przez "zainstaluj/usuń", czy od razu w rejestrze? i co to znaczy to "PPM" ? UPS! To pewnie Prawy Przycisk Myszy :? Zaraz spróbuję. No tylko dalej nie wiem, czy mam go najpierw odinstalować, czy od razu wywalić w rejestrze... Zieloona jestem w te klocki :expressionless:


(Piotruś17) #8

wpierw go odinstaluj z dodaj/usuń programy,a potem z rejestru i na nowo zainstaluj

PPM - prawy przycisk myszy :slight_smile:

LPM - lewy przycisk myszy :slight_smile:


(miszka52) #9

OK, dzięki :slight_smile: Wielkie dzięki! Zaraz się za to wezmę. Jakby co, to znowu będę będę molestować o pomoc [-o<

Mam nadzieję, że to już pomoże.

No i niestety - po odinstalowaniu i wyczyszczeniu rejestru zainstalowałam Skypa ponownie. Dalej to samo. Wysyłanie wiadomości tekstowych nie stwarza problemów, ale wiesza się już przy próbie połączenia testowego, nie mówiąc o innych.

Jestem bezsilna. Nie wiem, co się dzieje. Tym bardziej, że tak jak pisałam na początku - pierwszego dnia było wszystko OK.