Win XP prof. + Tlen


(fiesta) #1

Wczoraj zainstalowałem Windowsa XP Professional + Service Pack 1a i wszystkie aktualizacje dostępne na Windows update. Od tego czasu nie mogę sie połączyc z serwerem Tlenu (GG działa normalnie). Nie jest spowodowane firewallem (kerio i systemowy wyłaczony). Co może byc tego przyczyną??? Może Windows Mesenger????

Z internetem łączę się przez sieć LAN lokalnego providera. Pod win 98SE nie miałem takich problemów.

Za odpowiedzi z góry dziękuję. :):):slight_smile:

Pozdrawiam


(Shakin23) #2

Messengera mozna odinstalowac chocby programem XP-AntiSpy (przy okazji ma tez wiele uzytecznych funkcji).


(fiesta) #3

Dzięki Shakin za poradę. Windows mesenger odinstalowany(i tak z niego nie korzystam). Ale problem z Tlenem pozostał. Może jakies inne sugestie????

Pozdrawiam


(system) #4

TLEN się udusił... Coś podobnego :smiley:

Może reinstal pomoże :?:


(fiesta) #5

:no: :no: :no: po reinstalce to samo :(:(:frowning:


(Shakin23) #6

Zakładam, że masz zalozone konto i poprawnie wpisane haslo :stuck_out_tongue: . Sciagnij najnowsza wersje tlena. Moze tez pomoc reinstalka protokolu TCP/IP. Albo wirus dziala na tych samych portach i blokuje dostep :slight_smile: . Sprobuj tez plugina do restartowania tlena. Jest tez forum tlena :

http://forum.o2.pl/forum.php?id_f=119


(fiesta) #7

Dziękuję za porady. Problem rozwiązałem przekierowując połączenie na port 8080 i łączę się przez serwer proxy stron www którego adres IP dostałem od admina mojej sieci

Pozdrawiam