Win7 nie ładuje pulpitu


(N160456) #1

na początek przepraszam, jeśli wątek załozony został w złym dziale.

Otóż, jestem posiadaczem lapka Lenovo G570 i ostatnimi czasy mam spory problem. Gdy włączę kompa, zaloguję się na konto, to nieraz zamiast komunikatu"Zapraszamy" wyświetla się “Trwa ładowanie / wczytywanie pulpitu…” (coś w ten deseń). Komunikat ten jest widoczny nieraz nawet minutę. Gdy dochodzi już do załadowania się Windowsa, to zamiast wszystkich ikonek, folderów, tapety i innych bajerów z pulpitu wyświetla się czarny ekran, ikona kosza i pasek startu podobny do tego z win98. Wyświetlają się dwa komunikaty, w tym jeden co chwilę. System jest całkowicie niefunkcjonalny, połowa rzeczy z paska startu jest niewidoczna. Dopiero po ponownym włączeniu systemu jest tak, jak być powinno. O co kaman? Myślałem, że mam jakiegoś syfa na kompie i odszyskalem pierwotny kształt systemu z partycji recovery, lecz po kilku dniach to samo…

zmieszczam fotki:

z paska startu http://oi49.tinypic.com/143guug.jpg

i środka pulpitu http://oi48.tinypic.com/9u95p5.jpg

Aha, jeszcze jedno. Wydaje mi się, że problem występuje tylko wtedy, gdy późno zaloguję sie na swoje konto po wyswietleniu ekranu logowania (np. gdy włączam kompa i idę do toalety / kuchni na parę chwil). gdy zaloguję się od razu po wyświetleniu ekranu logowania, problem zdaję się nie występuje


(pawcio1212) #2

mi to wygląda na problemy z dyskiem

zdjęcia z programu HDTune z zakładek health i error csan(bez zaznaczonej opcji szybkiego skanu)


(N174239) #3

tu znowu ja, niestety z powodu roztargnienia zapomniałem hasło i musiałem zrobić nowe konto…

20ioup.jpg


(adam9870) #4

Masz Asus WebStorage?

Co pokazuje Podgląd zdarzeń?

Reperacja nakładowa http://www.fixitpc.pl/topic/1234-repera … ty-danych/


(N174239) #5

Nie mam Asus Web Storage

podglad zdarzeń nie pokazuje jakiś błędów czy coś w ten deseń