wszystko mam aktualne pisze na samej górze w tej tabelce , tylko dlaczego na dole monitora wyświetla mi się cały czas napis o treści Aktywuj system Windows, przejdz do ustawień,aby aktywowac system - ZROBIŁEM TO i mimo tego napis na dole ekranu nadal istnieje
ma pan racje ale tu klucza nikt nie upublicznia
Jest już prawie 11:00, infolinia MS działa. Zadzwoń do nich, zamiast wałkować temat na forum.
wersja 1809
ma pan telefon do nich
Ja nie mam, ale internet ma:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers
Zaraz zaraz, ale TY nie powinieneś mieć “rachunku”, Ty powinieneś mieć płytę i naklejkę.
Nie zrozum mnie źle, ale po wygoogowaniu wyskakuje wiele “mało profesjonalnych sklepów”, może więc odpowiedz na proste pytanie: Gdzie kupiłeś? Morele/Xkom/EuroAGD/Komputronik czy firma typu Cool Software ul. Bagienna 2, Wólka Kosowska?
Tutaj może być pies pogrzebany
Those versions are for small system builders (DSP = “delivery service partners”), usually containing a single Windows (1pk = 32-bit or 64-bit, not both like in retail versions) and an OEM preinstallation kit to preconfigure Windows and/or to integrate additional tools (OEI = “Original Equipment Installation” or “Organizational Environment Integration”). They have the same limitations as OEM versions = the license is tied to the first computer where the OS was installed and not transferrable if the machine dies.
Zdradzasz “tajemnice alkowy” tanich kluczy na Allegro…
Niezależnie - zmiana dysku czy dodanie RAMu nie powinno unieważnić pierwotnej licencji
Sprzedawca chyba nie powinien sprzedać wersji DSP klientowi jako niezależny produkt, a jeśli nie dotrzymuje warunków licencjonowania w tej kwestii, to jaka pewność, że jeden klucz sprzedaje tylko jednej osobie?
Nie wiem jakie są dokładnie warunki, ale może ta wersja była sprzedana do dysku?
Jest tutaj dużo niewiadomych, sama cena za oprogramowanie jaką zapłacił klient jeszcze o niczym nie świadczy. Dobrze, aby autor najpierw napisał gdzie to kupił i na jakich warunkach.
Telefon do MS najpewniej rozwieje wszelkie wątpliwości. Jeśli uznają tę licencję, to poinstruują jak ją ponownie aktywować telefonicznie.
witam pana Panie Marcinie Myli się pan otrzymałem płytę instalacyjną z Windowsem 10, naklejkę z kluczem by nakleić na komputer i rachunek. o tym w jakim sklepie kupiłem komputerowym nie będę upubliczniać bo wie ten kto powinien wiedzieć. Zakupu dokonałem w 2015 roku to wówczas Windows był sprzedawany na płytach.
DZIĘKUJE za podanie telefonu - problem rozwiązany - pozdrawiam
NO i dobrze
Z tym sklepem, może moje wrażenie, ale trochę zabrzmiało to jak “moje zabawki idę z piaskownicy”, a to rzecz istotna. Nawet bardziej niż same płyty, takie pakiety można zamówić w Chinach, tylko “porządny sklep” takiego numeru nie odwali, Allegrowy… nie wykluczam, dlatego piliłem
SZANOWNY PANIE kupuje droższe programy firmy Adobe ale tylko od sprzedawców tej firmy i nie mam żadnego problemu bo sprzedawca od razu mi go rejestruje na mojej stronie ID Nigdy bym nie kupował na allegro coś takiego za grosze a później zgłaszał problem bo to przecież jest do udowodnienia czy program jest legalny czy nie a w 2015 roku jak kupowałem to pamiętam Windows 10 dopiero wchodził na rynek.
Może zdradzisz co było powodem cofnięcia aktywacji przez MS?
zadzwoniłem i pani sprawdziła moje konto oraz mi zaktualizowała, jest teraz ok.Ja bym na to sam nie wpadł, bo kupiłem program firmy Adobe i przy jego instalacji poinformowano mnie bym zaktualizował Windows, w taki sposób zauważyłem ten problem.
maszyna nie umarła Windows działa poprawnie bo aktywowała mi pani a wcześniej sprawdziła moje konto i wszystko jej się zgadzało.
SZANOWNY PANIE bądźmy poważni i nie pisz pan o głupotach bo poważny człowiek takich rzeczy nie robi, STARY EMERYT nie bawi się zabawkami i nie pisze bzdur tylko o tym jakie ma problemy, a otrzymuje głupawą odpowiedz bo to nie jest poważne posądzanie kogoś o kupowaniu kluczy na Allegro.