Windows 10 przestaje być aktywny. Legalne oprogramowanie

wszystko mam aktualne pisze na samej górze w tej tabelce , tylko dlaczego na dole monitora wyświetla mi się cały czas napis o treści Aktywuj system Windows, przejdz do ustawień,aby aktywowac system - ZROBIŁEM TO i mimo tego napis na dole ekranu nadal istnieje

Odpowiedz na pytanie CezarJuliusz i dodatkowo napisz, która to jest wersja Windows 10?

ma pan racje ale tu klucza nikt nie upublicznia

Jest już prawie 11:00, infolinia MS działa. Zadzwoń do nich, zamiast wałkować temat na forum.

3 polubienia

wersja 1809

ma pan telefon do nich

Ja nie mam, ale internet ma:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers

Zaraz zaraz, ale TY nie powinieneś mieć “rachunku”, Ty powinieneś mieć płytę i naklejkę.

Nie zrozum mnie źle, ale po wygoogowaniu wyskakuje wiele “mało profesjonalnych sklepów”, może więc odpowiedz na proste pytanie: Gdzie kupiłeś? Morele/Xkom/EuroAGD/Komputronik czy firma typu Cool Software ul. Bagienna 2, Wólka Kosowska?

2 polubienia

Tutaj może być pies pogrzebany :wink:

Those versions are for small system builders (DSP = “delivery service partners”), usually containing a single Windows (1pk = 32-bit or 64-bit, not both like in retail versions) and an OEM preinstallation kit to preconfigure Windows and/or to integrate additional tools (OEI = “Original Equipment Installation” or “Organizational Environment Integration”). They have the same limitations as OEM versions = the license is tied to the first computer where the OS was installed and not transferrable if the machine dies.

1 polubienie

Zdradzasz “tajemnice alkowy” tanich kluczy na Allegro…

Niezależnie - zmiana dysku czy dodanie RAMu nie powinno unieważnić pierwotnej licencji

Sprzedawca chyba nie powinien sprzedać wersji DSP klientowi jako niezależny produkt, a jeśli nie dotrzymuje warunków licencjonowania w tej kwestii, to jaka pewność, że jeden klucz sprzedaje tylko jednej osobie?
Nie wiem jakie są dokładnie warunki, ale może ta wersja była sprzedana do dysku? :thinking:

Jest tutaj dużo niewiadomych, sama cena za oprogramowanie jaką zapłacił klient jeszcze o niczym nie świadczy. Dobrze, aby autor najpierw napisał gdzie to kupił i na jakich warunkach.

Telefon do MS najpewniej rozwieje wszelkie wątpliwości. Jeśli uznają tę licencję, to poinstruują jak ją ponownie aktywować telefonicznie.

1 polubienie

witam pana Panie Marcinie Myli się pan otrzymałem płytę instalacyjną z Windowsem 10, naklejkę z kluczem by nakleić na komputer i rachunek. o tym w jakim sklepie kupiłem komputerowym nie będę upubliczniać bo wie ten kto powinien wiedzieć. Zakupu dokonałem w 2015 roku to wówczas Windows był sprzedawany na płytach.

DZIĘKUJE za podanie telefonu - problem rozwiązany - pozdrawiam

1 polubienie

NO i dobrze :wink:
Z tym sklepem, może moje wrażenie, ale trochę zabrzmiało to jak “moje zabawki idę z piaskownicy”, a to rzecz istotna. Nawet bardziej niż same płyty, takie pakiety można zamówić w Chinach, tylko “porządny sklep” takiego numeru nie odwali, Allegrowy… nie wykluczam, dlatego piliłem :wink:

SZANOWNY PANIE kupuje droższe programy firmy Adobe ale tylko od sprzedawców tej firmy i nie mam żadnego problemu bo sprzedawca od razu mi go rejestruje na mojej stronie ID Nigdy bym nie kupował na allegro coś takiego za grosze a później zgłaszał problem bo to przecież jest do udowodnienia czy program jest legalny czy nie a w 2015 roku jak kupowałem to pamiętam Windows 10 dopiero wchodził na rynek.

Może zdradzisz co było powodem cofnięcia aktywacji przez MS?

zadzwoniłem i pani sprawdziła moje konto oraz mi zaktualizowała, jest teraz ok.Ja bym na to sam nie wpadł, bo kupiłem program firmy Adobe i przy jego instalacji poinformowano mnie bym zaktualizował Windows, w taki sposób zauważyłem ten problem.

maszyna nie umarła Windows działa poprawnie bo aktywowała mi pani a wcześniej sprawdziła moje konto i wszystko jej się zgadzało.

SZANOWNY PANIE bądźmy poważni i nie pisz pan o głupotach bo poważny człowiek takich rzeczy nie robi, STARY EMERYT nie bawi się zabawkami i nie pisze bzdur tylko o tym jakie ma problemy, a otrzymuje głupawą odpowiedz bo to nie jest poważne posądzanie kogoś o kupowaniu kluczy na Allegro.