Posiadam zainstalowany Windows 11 w wersji Professional. Po zalogowaniu na którekolwiek z 3 dostępnych kont (w tym konto Administratora) widać tylko czarny ekran oraz biały wskaźnik kursora myszki - nic się dalej nie dzieje. Na komputerze nie były utworzone punkty przywracania systemu.
Czy w takiej sytuacji jedynym rozwiązaniem jest formatowanie dysku?
Spróbuj tryb awaryjny. Jeśli wstanie, to podaj pliki z FRFST, wynik z MBAM. Ja bym optował za infekcją systemu, albo ostatnie aktualizacje lub aktualizacje sterowników.
Jeśli się da, to kliknij klawisz z logo Windows, potem najedź na Uruchom ponownie i kliknij to z wciśniętym Shift’em.
Grafika NVidia? Opisana sytuacja po zainstalowaniu najnowszych sterowników? Jeśli tak to usuń je programem poniżej (koniecznie w trybie awaryjnym) i zainstaluj o numerze kilka wersji wstecz.
Skan z MBAM to zainstalowanie go ze strony producenta i powinno wystarczyć na razie skanowanie szybkie z pominięciem skanowania archiwów (np. ZIP, RAR, 7Z, CAB):
(Może iJulisz da namiary na instalator offline, gdy tryb awaryjny nie wykrywa sieci lub karty sieciowej).
Dziękuje, niestety wpisanie explorer.exe nie przyniosło żadnego rezultatu. System przestał wstawać. Nie udało mi się również spróbować rozwiązania z plikiem FRFST. Czeka mnie przywracanie systemu. Jeszcze raz Dziękuje Wszystkim za chęć pomocy oraz poświęcony czas.