Windows 7 Codec Pack - nie grają wszystkie głośniki


(system) #1

Witam,

Mam Windows 7 w wersji 64 bitowej, po zainstalowaniu Windows 7 Codec Pack nie grają mi 2 tylne głośniki i centralny (mam 5.1). Po odinstalowaniu ich, wszystko jest dobrze. Karta dźwiękowa to Realtek High Definition Audio. Da się jakoś skonfigurować Windows 7 Codec Pack aby grały wszystkie głośniki?

Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję, Pozdrawiam.


(Łukash) #2

Nie grają ci w filmach,muzyce czy ogólnie?Masz te kodeki?


(system) #3

Miałem zainstalowane to: http://www.dobreprogramy.pl/Windows-Cod ... 18648.html

Lecz zauważyłem, że jest to na systemy 32-bitowe.

Zainstalowałem x64 Compontents z Twojego linku to tak:

  • na muzyce nie grają tylko tylne głośniki (centralny gra)

  • na filmach tylne głośniki niby grają lecz wydają bardzo cichy i zniekształcony dźwięk.


(Łukash) #4

Gdzieś w ustawieniach filtrów raczej to siedzi.Odpal z Menu Start Setting Aplication>AC3 Filter Config >Main w output format spróbuj ustawić 3/2+SW 5.1 Chanell


(Agatonster) #5

PiTTeRR// ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(system) #6

Odinstalowałem te kodeki, na razie wszystko dobrze działa bez nich, najwyżej zacznę się tym znowu bawić gdy coś nie będzie działać prawidłowo.

Łukash - bardzo dziękuję za chęć pomocy.


(Łukash) #7

PiTTeRR// , nie ma sprawy, kodeki- to jest mnóstwo ustawień ,nie zawsze domyślne są prawidłowe,zazwyczaj w przypadku dźwięku właśnie chodzi o AC3 Filter lub FFDShow Audio Config i w nich trzeba pobawić się ustawieniami.