Windows 7 dziwny problem POMOCY


(Kurak1993r) #1

Witam. Na początku muszę się trochę rozpisać. Mój komputer ma ok 1,5 roku. Przez pierwszy rok był na nim zainstalowany Windows 7 Ultimate x64. Ale jakieś pół roku temu, po włączeniu komputera i dosłownie 1 kliknięciu komputer się zawieszał. Przywróciłem system z przed kilku dni to znowu pochodził trochę i ten sam problem. Z ciekawości zainstalowałem Windows Vista x64 i już dobre pół roku komputer działa idealnie. Wątpie żeby była to wina Windowsa 7 skoro działał rok, a potem odmówił posłuszeństwa (nawet reinstalacja nic nie pomogła). W trybie awaryjnym działał OK. Proszę o pomoc. :slight_smile:


(pawcio1212) #2

zdjęcia z zakładek health i error scan(pełne skanowanie nie szybkie) z programu HD Tune


(Kurak1993r) #3

Sprawdziła się gdzieś 1/5 dysku i mam 0,3% Damaged. Jak sprawdzi się całość to wkleje screeny.

-- Dodane 31.10.2011 (Pn) 8:51 --

Oto zdjęcia wyników:

http://zapodaj.net/a4d058c5c29d.jpg.html

http://zapodaj.net/a4d058c5c29d.jpg.html

Te bad sektory trochę mnie przeraziły :frowning:


(pawcio1212) #4

dałeś 2 razy to samo

daj zdjęcie z zakładki health

niestety dysk do wymiana na upartego można go używać jako magazyn niepotrzebnych plików np zainstalowanych programów ale najpierw trzeba było by odciąć a nie jestem pewny czy długo by działał bez zdjęcia z zakładki health

to jest laptop czy stacjonarny komputer

a jako magazyn to jedynie do stacjonarnego komputera


(Kurak1993r) #5

Oto zakładka Health.

http://zapodaj.net/989e64021d67.jpg.html

Jest to komputer stacjonarny. Te błędy zupełnie nie przeszkadzają w pracy. Problem występuje tylko i wyłącznie wtedy jak Windows 7 jest zainstalowany ok 2 tyg i pada. Jak przywrócę stan systemu sprzed kilku dni to znowu działa. Tryb awaryjny działa cały czas.


(pawcio1212) #6

niestety dysk do wyrzucenia