Windows 7 problem z dżwiękiem


(system) #1

Instalowalem Win7 build 7057 po starcie systemu dżwięk normalnie chodził z tym ze nie grały wszystkie głośniki grały tylko 2 czy 3 jak zrobić żeby grały wszystkie trzeba instalować sterowniki jeśli tak to jakie ?? czy mozna to jakoś ustawić w systemie ??


(XMan) #2

Jaką masz płytę główną i kartę dżwiękową :?:


(Marjaan) #3

...

Mam ten sam problem na zintegrowanym realteku, musiałem ostro mieszać i już niestety nie pamiętam co zrobiłem, ale działało mi 5.1.

Problemów z tym tyle, że nie jest to odosobniony przypadek niestety :x


(XMan) #4

To za mało - musi być dokładnie.

A płyta główna :?:

Jeżeli nie wiesz to zainstaluj Everest Ultimate Edition :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +5.00.1650

i z sekcji Komputer -> Podsumowanie / widać na screenie vortalu / - spisz p/w dane.

Możesz również rzucić gdzieś screena np. na fotosik, wrzuta itp. i podać link.


(system) #5

Płyta główna Gigabyte 945PL S3

karta dżwiękowa Creative audigy SE (SB0570) Sound Card


(niezDarek) #6

jeżeli masz muzę w wersji stereo to niestety to nie zawsze uzyskasz głos z wszystkich głośników


(XMan) #7

Rzuć screena bo widzę tu dużo niejasności.

Są trzy takie płyty GA-945PL-S3 z różnym rev... ale wszystkie mają te same sterowniki do kart dżwiękowych Realtek :

http://www.gigabyte.pl/search/GA-945PL-S3

Przykład : http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... pl-s3.html

Mam również płytę GIGABYTE i kartę dżwiękową Realtek ALC883.

Dokładałeś inną kartę dżwiękową :?:

Jeżeli nie to masz zintegrowaną Realtek.

Everest lub inny program może się mylić.

Jeżeli masz kartę Creative audigy SE (SB0570) Sound Card to sprawdż te sterowniki :

http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... p?catid=58

http://www.download.net.pl/12032/Creati ... ta-64-bit/

/ pobieraj na Vistę /.

Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> Głośność -> Zaawansowane -> Głośniki -> Ustawienia głośników

  • zaznacz - Głośniki systemu Surround Sound 5.1 - Zastosuj - OK.

(system) #8

Mikrouklad plyty głównej i945PL nic wiecej oprocz tego i tego co wczesniej napisalem nie pisze.Jezeli chodzi o karte dżwiekową to dokladałem model taki jak wcześniej napisałem.


(XMan) #9

Nie widzę sterowników do Twojej płyty głównej i karty dżwiękowej na Windows 7.

Instaluj wszystkie na Vistę.

  1. sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset :

http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... pl-s3.html

Są w Zip-ie i po rozpakowaniu musisz wyszukać setup - kliknąć dwa razy, poczekać do pełnej instalacji i zrestartować komputer.

  1. sterowniki do karty dżwiękowej :

http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... p?catid=58

I tak jak p/w pisałem :

Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> Głośność -> Zaawansowane -> Głośniki -> Ustawienia głośników

  • zaznacz - Głośniki systemu Surround Sound 5.1 - Zastosuj - OK.

(system) #10

http://support.creative.com/downloads/w ... 11#type_11 te sterowniki sa pod Win7 do mojej karty


(XMan) #11

To zainstaluj. :slight_smile:

Sprawdzaj :

Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> Głośność -> Zaawansowane -> Głośniki -> Ustawienia głośników

  • zaznacz - Głośniki systemu Surround Sound 5.1 - Zastosuj - OK

lub Głośniki systemu Surround Sound, Głośniki ......7.1


(system) #12

Ok dzięki za pomoc


(system) #13

Mam podobny problem. Nie działa głos po zainstalowaniu karty tv Leadek 2000 xp Expert. Na str. firmowej producenta są stery do Visty

ale nic to nie pomaga. Uruchomienie programu w trybie zgodności z Vistą też nie pomaga. Nie mam więc radia a tv jest bez dźwięku. Czy można coś z tym zrobić? Płyta Abit AB9 ZE ZINTEGROWANĄ KARTĄ DŹWIĘKOWĄ REALTEK - CHODZI PRAWIDŁOWO, tzn. jest głos z innych źródeł.

waldekfortunka

Ps. Po upgrade Windows XP do SP.3 Program z oryginalnej CD nie chce się zainstalować wyświetlając komunikat , że z SP.3 TO NIE WSPÓŁPRACUJE.