hej ;] mam taki problem, mam laptopa hp pavilion dv9700 i od niedawna mam win7. wszystko działa mi dobrze, oprócz mikrofonu, jest napisane,że niby jest i działa poprawienie, ale tak nie jest. nie wiem co ja mam zrobić.
niom ;D a szo potem?
– Dodane 27.02.2010 (So) 22:48 –
a kurczaki, bo to jest tak,że nie czyta tego wbudowanego mikrofonu, tylko ten co można podłączyć. o ;D
Podaj dokładny model twojego laptopa bo hp pavilion dv9700 to jest cała rodzina sprzętów
Znajdziesz to na spodzie lapka
gdzie lub w czym stwierdziłaś że nie działa Ci mikrofon?
chciałam na skype przedzwonić i tam mi wyświetliło,że brak mikrofonu…
model : dv9821ea.
Tu są wszystkie sterowniki do Twojego modelu http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft … ct=3765590
Jesteś pewna że w Skypie masz wszystko dobrze ustawione ustawione? W Skypie Narzędzia>Opcje> Ustawienia Audio
Sprawdź też to: Start> PPM na Komputer> Właściwości > Menadżer Urządzeń
Napisz czy niema tam jakiś wykrzykników itp
i właśnie nie ma żadnych wykrzykników, a tam w ustawieniach audio na skypie jest brak mikrofonu:/
– Dodane 28.02.2010 (N) 20:23 –
haha zainstalowałam ten pierwszy sterownik i teraz to mam wykrzyknik i nie działa mi już nawet dźwięk.
– Dodane 28.02.2010 (N) 20:37 –
ale przecież te sterowniki są na viste nie na 7. heh no nie wiem, nic mi teraz nie działa
Dźwięk działał więc po co instalowałaś sterownik dźwięku i to zapewne nie odinstalowałaś poprzedniego sterownika,
teraz cofnij system
Start > PPM na Komputer > Właściwości > Ochrona systemu > Przywracanie systemu. Wybierz punkt z przed instalacji sterowników
Ze strony HP
Check the Software and Driver Download page for your model PC. Certain Windows 7 software and drivers may be available for download. Some Vista software and drivers may be compatible with Windows 7.
Przywróciło mi z dzisiejszego dnia, a ja chcę z wczoraj. i wpisuje datę tam w ustaw pukt, i nie działa w ogóle, jej ja to jestem mądra:/
To je usuń ręcznie, z dodaj\usuń programy.
Sprawdź w prog Everest (pobierz najnowszy) czy na pewno masz kartę Realteka (zakładka komputer > podsumowanie lub w multimedia), bo ten model ma karty od dwóch producentów.
I na początek wystarczyło sprawdzić czy mikrofon nie był wyciszony, nie raz robiłem kilometry do kogoś kto albo miał wyciszone lub podpięte słuchawki pod wejście na mikrofon.
kartę dźwiękową mam nVIDIA MCP67 - High Definition Audio Controller.
Ja usunęłam tamte sterowniki, ale starych nie czyta, i chyba muszę na nowo te stare zainstalować. tylko ja nie wiem jakie to były ;D
Nic innego nie pisze przy tej Nvidii?
Więcej wyników jest dla Coxexanta przy tej serii, a jak dźwięk padł po instalacji realteka to instalował bym to
Conexant Cx20561
To instaluj to co podałem w poprzednim poście.
Ajjjj i właśnie!! ja już to instalowałam i,że pomyślnie, ale nie działa…ja nie wiem co z tym moim komputerem, właśnie najlepiej by było cofnąć,do stanu jaki miałam wczoraj, a nie wiem czemu nie da się tak. cholerna 7:/
– Dodane 01.03.2010 (Pn) 11:40 –
Właśnie o to chodzi,że to mi nie działa, to w sumie raczej przez to mi nie działa, bo ja to zainstalowałam i przestał mi działać dźwięk, a ja myślała,że to tak się zrobi,że będzie mi wszystko działać razem z tym mikrofonem…najłatwiej by było odzyskać system z wczoraj…ale jak:/
Spróbuj poczyścić kompa, pobierz driver cleaner i czyść pozostałości po sterach realteka i od właściwej karty też poczyść . Lub masz załatwionego windowsa przez instalacje realteka format lub naprawa zostaje, nie można łykać wszystkiego jak młody pelikan.
heh to jak tego tak się nie da zrobić,że ja zainstaluje coś i będzie działać (tak jak myślałam instalując tamto) to dam to komuś,kto mi to zrobi…jedna rzecz i problemów tyle:/ Dziękuje za pomoc