Windows DVD Maker a filmy .avi

Kurcze szkoda bo 99 % filmow na PC to mam w rmvb ;/

Bardzo się ciszę, że zachęciłem was do testów z DVD Makerem.

Ale czekam nadal na osoby, które mają z tym programem problem podobny do mojego i jakoś sobie z nim poradzili.

plgracz Jak u ciebie ??

No właśnie. Czekamy na rozwiązanie tego problemu;) U mnie takie same błędy jak u ak6:/

Z tymi zdjęciami to fajna rzecz, ale nie wiem jak u Was, ale u mnie zrobienie takiej płyty z kilkudziesięciu zdjęć trwa strasznie długo, coś ok. 2 godzin. Czy to normalne, czy może coś z moim komputerem nie tak?

Tak, sporo to trwa, ale efekty są nawet nawet :slight_smile:

No więc ja sobie poradziłem przeszukując nasze forum.

Najpierw zrobilem to co napisał pawel na stronie http://xp.net.pl/forum/viewtopic.php?p=81921 później zainstalowalem pakiet K-Lite Mega Codec Pack 1.64 jak polecił milyanonim. Teraz wszystko jest ok. A czasem robienia takiej płytki sie nie przejmujcie. Robi długo i nic na to nie poradzicie:/

A ile czasu zabiera u was konwersja z AVI na DVD? Chodzi mi o typowy 700 MB film.

Najszybciej 4.5h;) ale raz jedną mi robilo aż 8h. Dlatego nie jest to zbytnio funkcjonalne w szczególności ze większośc stacjonarek posiada juz funkcje odtwarzania Divxa. Ale pobawic się zawsze można. W szczególności pokazem slajdów. Nawet ładnie to wygląda.

:o O szlag… mnie konwertowało najdłuzej 2h, może 2,5h, ale nie 8. :roll: Może wspazówki Ci się pomieszały…? :x

Sam program jest naprawdę fajny. Jak na radzie działa super, nie zacina się i radzi sobie z popularnymi kodekami, ma tylko poblemy rmvb… raz zaczęło robić (tzn. doszło do 2%) i progam się zawiesił, a teraz w ogóle nie można. Ale inne formaty cool.

Wreszcie kolekcję zdjęć i filmów z kobitkami mogłem sobie na DVD nagrać tak, aby mama na kompie ich nie znalazła… życie jest chwilami piękne. :twisted:

free_roscoe oraz pozostali, u których DVD Maker działa - jakich kodeków używacie ??

Przyłączam się do pytania.

Jakie kodeki wgrywacie i jakie macie oprogramowanie do nagrywania (oprócz systemowego);

U mnie próba przejścia do ekranu z wyborem MENU nowego dysku wywala DVD Makera :frowning:

Pozdrawiam

No to jest już przesada. Ja używam Win Avi Video Converter i tam przeróbka 700 MB avi na dvd trwa zwykle godzinę.

Nie wiem dlaczego nie mogę wgrać plików avi.Wyskakuje komunikat “nie można dodać pliku,plik jest nieprawidłowy lub uszkodzony”.

Próbowałem kodeka k-lite 1.64 oraz vista kodek.Bez rezultatów. :?

U mnie problem sie rozwiązał po odinstalowaniu starych kodeków i zainstalowaniu K-Lite Mega Codec Pack 1.64. poza tym zrobilem

Nie umiesz znaleźć opcji w WMP wcisnij F10.

a nazwę pliku NeVideo.ax zamieniamy na byle jaką - ja dalem sfsdfsdfsdf.ax.

Powiino pomóc.

Niestety lipa. Nic nie pomogło.

Na DivX 6.5 lub K-Lite Codec Pack Full 2.84 chodzi bezproblemowo. Nadmieniam, że używam od pewnego czasu tylko programu systemowego do nagrywania. Wypalenie całej płytki DVD z avi, mp3 i jpeg trwa u mnie ok. 2h.

Instaluję już setne kodeki. Bawie się w czytanie po ang. Dostają już białaj gorączki, bo program nie działa. Cały czas ten sam komunikAt. Nie posiadam Nero, ani innych programów nagrywajacych oprócz tych, które miałam wgrane wraz z otrzymaniem nowego komputera. Co mam zrobić? Temat jak widzę na razie umarł, więc trzeba to rozruszać raz jeszcze…