Windows nie ładuje się, dzwiny wpis HJT


(Krzychuu) #1

Witam,

Uruchamiam Windowsa XP, ładuje się i w pewnym momencie zatrzymuje się [chodzi o te niebieskie paski]. Próbowałem uruchamiać z ostatnią dobrą konfiguracją albo po prostu normalnie, ale zawsze to samo. Udało mi się tylko odpalić system awaryjnie. Ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem? Poza tym dołączam loga HJT, niepokoi mnie wpisz hattric/smss.exe. :confused:

:arrow: http://wklej.org/id/174581/


(Kwalimir) #2

I masz racje ten wpis jest do poprawienia

O4 - HKCU..\Run: [Hattric] C:\WINDOWS\system32\hattric\smss.exe

Pobierz killBox http://www.softpedia.com/get/Security/S ... lbox.shtml

W polu Full Path of File to Delete wpisz:C:\WINDOWS\system32\hattric\smss.exe

Po wszystkim usuń foldery

C:!KillBox.

C:\WINDOWS\system32\hattric


(Krzychuu) #3

Usunięte, daję loga z HJT:

:arrow: http://wklej.org/id/174902/


(Kwalimir) #4

Log wygląda na czysty.Komputer startuje normalnie czy nadal tylko w trybie awaryjnym?


(Krzychuu) #5

Nadal tylko w awaryjnym... Jak włączę w normalnym jest ładowanie Windowsa XP, ale w pewnym momencie się zatrzymuje i nic nie da się zrobić. Dorzucić jeszcze jakieś logi?


(Kwalimir) #6

Na razie nie bo w trybie awaryjnym nie wszystko widać.Spróbuj najpierw naprawić system z płyty instalacyjnej xp (naprawić, nie instalować od nowa).

http://helpc.eu/konsola-odzyskiwania-wi ... tml#p16325


(Krzychuu) #7

Wszedłem do tej konsoli, a powie mi ktoś jakie tam komendy mam wpisać czy coS?


(Kwalimir) #8

http://support.microsoft.com/kb/307545/pl

-- Dodane 14.10.2009 (Śr) 20:35 --

Ale najpierw spróbuj tego

http://forum.idg.pl/ogolne_oprogramowan ... t1269.html


(Krzychuu) #9

Metoda z sfc /scannow i /scanonce nie działa - wyskakuje komunikat o ochronie plików. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Wiem, że raczej format pomoże, ale nie chce mi się tego robić i wolę pomęczyć się z czymś innym.


(Kwalimir) #10

Coś mi się wydaje że w twoim przypadku ponowne postawienie systemu będzie najlepszym wyjściem,na pewno było by szybciej :slight_smile:

Ale spróbuj jeszcze tego:

w rejestrze znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT\ CurrentVersion\

Winlogon, w tym wpisie szukaj SFCDisable powinien mieć wartość 0,jeśli nie to zmień na 0 i po restarcie próbuj jeszcze raz sfc.


(Krzychuu) #11

Dobra doszedłem do tego, że to nie wina softu, ponieważ gdy odpalam linuxa z liveCD jest to samo - ładuje się i nagle staje. Pamiętam, ze kilka lat temu miałem coś podobnego i była to wina hardware... Tylko co tam moze być nie tak?


(Kwalimir) #12

Co za niebieskie paski?


(Krzychuu) #13

Chodzi o to:

:arrow: http://nvision.pl/img/art/oprogramowani ... ows-49.jpg


(Kwalimir) #14

Czyli obraz wyświetlany jest poprawnie.Myślałem że to może coś z kartą graficzną.


(Krzychuu) #15

To nie screen ode mnie, ale z obrazem jest ALL OK. Masz może jakiś pomysł co może być nie tak?


(Kwalimir) #16

Powiem ci szczerze że sam nie wiem.Spróbuj jeszcze innego LiveCD,nie każde działa, żeby się upewnić czy to jednak na pewno problem ze sprzętem.