Windows Vista a dźwięk


(system) #1

Witam,

Niedawno zainstalowałem nowy system Windows Vista Ultimate.

Ściągnąłem właściwe dźwiękowe sterowniki pod ten system.

W "menadżerze dźwięku" pokazuje konfigurację 5.1, niestety chodzą jedynie dwa boczne głośniki oraz subwoofer. Dość dziwnym faktem jest to, iż w testach owego menadżera głośniki grają poprawnie...Oto link do screenu tego menedżera: http://img296.imageshack.us/img296/8472/gonikiya6.jpg

Moja płyta główna to Asus P5VD2-X.

Przerobiłem już kilka sterowników pod ten system, i wszystkie zachowują się tak samo :expressionless: W Windows XP Professional nie miałem takiego problemu, po prostu ustawiałem konfigurację na "6 głośników" i grały bez znaczenia czy w grze czy podczas słuchania muzyki z winamp'a. Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam.


(adam749) #2

Zaznacz "Wypełnienie głośnika" w Menedźerze Realtek HD. Na screenie co podałeś "rzuca" się w oczy :smiley: :smiley:


(system) #3

Mam dokładnie taki sam problem. Wypełnienie głośnika to tylko cyfrowe rozdzielenie 2 kanałów na 6 i po zaznaczeniu tego marnie gra. Więc ja też był bym bardzo wdzięczny gdyby ktoś nam pomógł.


(system) #4

Wypełnienie głośnika sprawia dość nieciekawy efekt. Przez to grają jak sprzęt w jakimś starym samochodzie.

Próbowałem już chyba wszystkiego...i nie wiem czy nie zostaje mi tylko kupić karty dźwiękowej ;/

Jeżeli to jedyny wybór co polecacie ? Liczę na dalszą pomoc,

Pozdrawiam.


(adam749) #5

To inaczej chyba nie będą grały. Musisz mieć mp3 lub film ze ścieżką dźwiękową 5.1.


(system) #6

A masz takie mp3. Jeśli tak to proszę o link