WinFast TV2000 - brak dźwięku


(J Dejneka) #1

Witam,

Na wstępie:

mam XP SP2.

Instaluję kartę Winfast TV2000 xp expert.

Instalują mi się następujące sterowniki:

Winfast TV2000 xp Expert WDM Crossbar

Winfast TV2000 xp Expert WDM TVTuner

Winfast TV2000 xp Expert WDM Video Capture

oprócz tego w sprzęcie w "Kontrolery dźwięku, wideo i gier" mam:

kodery-dekodery audio

kodery-dekodery video

Realtek High Definition Audio

Nie ma tam "Audio Capture" ale czytałem na kilku wątkach, że to nie jest wymagane.

Mam kabelek z karty TV połączony z płytą główną

A teraz mój problem:

oglądając TV nie mam dźwięku... sad.gif

Oglądam poprzez WinFast PVR. Konfigurując ten program mogę mi.in wybrać:

  • "Audio-Out Control Line" - niezależnie co tam wybiorę - dźwięku nie ma - próbowałem wszystkie opcje po kilka razy

  • "Audio Recording Line" - czuję, że tu leży problem, bo tutaj nie ma nic do wyboru ;( rozwijana lista jest pusta

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdro,

TheYna


(art678) #2

Cześć. Po pierwsze radzę zainstalować najnowsze stery i program (będą po polsku)

z tej strony

Po drugie :Regulacja głośności ( START->Panel sterowania->Dźwięki i urządzenia audio

zakładka audio ->odtwarzanie dźwięku->głośność) opcje -> właściwości.

Na dole znajduje się okno z możliwymi sterownikami głośności. prawdopodobnie wejście którym podłączony jest kabelek audio do płyty nie jest zaznaczone. zaznaczyć i wybrać w programie


(squeet) #3

Proszę zapoznać się z treścią poniższych tematów i zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=980957

:arrow: http://rtfm.killfile.pl/#tematy


(J Dejneka) #4

instalowałem stery z płyty "z pudełka", jak również te ściągnięte ze strony jak podałeś... bez efektu

regulację głośności za każdym razem sprawdzam i w różnych wariantach-tu nie ma błędu

miałem wcześniej tą kartę w innym kompie i działała ok


(art678) #5

A jaką płytę główną masz? jaka karta dźwiękowa? zintegrowana?

Próbowałeś przeinstalować stery do k. dźwiękowej?


(neo10) #6

jak masz podłączony dzwięk do głośników? bo u mnie np przez wyjście cyfrowe też nie ma dzwięku tylko przez normalne wyjście


(J Dejneka) #7

próbowałem już wszystkiego i nic :frowning:

może ktoś mógłby polecić jakiś punkt serwisowy PC w Wawie?


(Tomgroch) #8

A kartę podłączyłeś do wejścia audio na płycie głównej lun karty dźwiękowej? (kabelkiem)


(J Dejneka) #9

oczywiście podłączyłem kabelkiem :lol:


(Ziomixiu) #10

Ale masz zintegrowaną z płytą główną ta kare czy nie??


(J Dejneka) #11

karta dźwiękowa jest zintegrowana

karta TV nie jest zintegrowana, tylko podłączona na PCI


(art678) #12

ale jaka to płyta główna ?? symbol