Wirus Biała Gorączka?


(Robbynaish) #1

Mam od roku komputer z Neo-2(865pe) i Celeronem 2.400 podkręconym do 3.100 z dwoma systemami ME I XP-PRO. W nich programy Aida, MSI-Core i Speedfan - mierzą m.in. temperaturę, ich pomiary są zgodne.. Od pewnego czasu w ME wykazywana temperatura procesora jest o przeszło 10C większa niż w XP-PRO (nawet na "jałowym" biegu kompa), a wykazywane obciążenie CPU to 100%. Zwolnienia działania systemu ME nie zauważyłem. Skanowałem ME Wszelkimi antywirusami Spybot.., Adaware, Shreddere, Stingere, AVG, Pnada... nic nie wykryto.....

Zrzucałem też (Appswat) wszystkie możliwe dziąłające procesy ..bez rezultatu. A XP-PRO na tym samym kompie na biegu jałowym to CPU 0% i temperatura o 10C mniejsza.

ps. Komp bez podkręcenia CPU zachowuje się j.w.. Kaazy i podobnych nie używam.

CO TO może być ?!. Przerzucić się tylko na XP? Do ME jest przyzwyczajona reszta rodziny, a sam system działa bez zarzutu.


(Adarek) #2

Możesz jeszcze sprawdzić

ukryte procesy tym programem

http://freehost14.websamba.com/nirsoft/ ... ocess.html


(Damian) #3

Skoro system działa bez zarzutu,to nie przejmuj się jego wskazaniami. ME jak to ME czasem mu odbija :lol:


(Robbynaish) #4

Phylby! Dzięki za CP....nie znałem go. Wykrył te same procesy co Appswat no ale ma description no i moduły, ale z nimi nic nie zrobię .Na marginesie n.p. QuickClean nie znalazł żadnego powiązania uruchomionego modułu Netbios.dll.


(Adarek) #5

Wiesz że Netbios to trojan? Chyba że sobie sam go instalowałeś. :slight_smile:


(Robbynaish) #6

Nie wiem. Ale jak pisałem wyżej jest to moduł bez powiązań, a co do modułów to nie wiem też co z takimi można zrobić.


(Adarek) #7

Walnołem gafę! Netbios pomyliłem z NetBus.

Na wszelki wypadek odwiedz stronkę

http://support.microsoft.com/default.as ... :stuck_out_tongue_winking_eye:L;824105

i zablokuj porty 137,138,139.( te są od NetBus)

O NetBus możesz sobie poczytać na http://home.autocom.pl/basia/netbus.html