Cześć!
Mam pewien problem.
Dzisiaj szukałem cracka i avast za późno mi go wykrył - zdążyłem w niego kliknąć.
Teraz blokuje mi niektóre strony - póki co zauważyłem jedną - Tibia.com i również nie mogę wejść do gry przez klienta.
Przed zauważeniem tego błędu wpisywałem różne hasła - do banku itd. Mam nadzieję że znajdziemy przyczyne i powiecie mi że to nie był szpiegowski wirus.
Dziwne że masz aż dwa uTorrenty - Zostaw jeden, jednak radziłbym zamienić je na darmowy qBittorrent
Odinstaluj też Avast Cleanup Premium i użyj CCleaner aby przeczyścić dysk ponieważ masz w folderze temp możliwą infekcję zaszytą w CPU-Z, można by też przeskanować rejestr i zrobić jego kopię
Możliwe też że Avast blokuje komunikację, jeśli wystarcza ci podstawowa ochrona bez wymyślnych “ficzerów” dla firm to możesz w ustawieniach avasta w zakladce komponenty usunąć wszystkie oprócz ochrona WWW, plików i poczty. Na pierwszej stronie też odznacz Usługi Reputacyjne i CyberCapture
W sumie nawet w sklepie play jest sporo aplikacji do zmiany DNS, tylko że, one zmieniają DNSy połączenia, a nie statycznie od korzeni.
Poza tym ten program blokady klatkuje mi telefon, gdzie przy takim sprzęcie nie powinno mieć to miejsca.
Dzięki za wsparcie mordeczki. Przy innych forach musiałem czekać na jedną odpowiedź jeden dzień.
Jesteście świetni
Blokada jest fajna bo nie ma reklam i jest otwarto-źródłowa czyli nikt nie szpieguje jak to czasami ma miejsce w sklepie play.
Jedyne co ta aplikacja robi to zmienia dns i zamienia plik hosts w swoim VPN, które blokuje konkretne strony. Nie powinno mieć to aż takiego wpływu na telefon. Możesz spróbować wyłączyć filtry reklam i zostawić tylko zmieniony DNS