Od kilku dni mam wirusa. Obajwił sie między innymi tym, że podczas włączania systemu pojawiało sie okno logowania dla admina. Okna tego nie było wcześniej. Jak sie klikneło ok to logował się jako admin i zamim włączł system do się wylogowywał sam. Gdy podminiłem plik logowania z instalki xp to ruszyło, ale nadale jest wiele problemów. Pokazywał komunikat, że nie ma pliku rundl32.exe oraz że niema cmd,.exe. Wiele programów nie chce sie odpalić m.in. combofix nie chce się odpalić. Udało mi sie zrobić logi w hijactthis oraz silent runers. oto one:
Dodam, że plik userinit.exe podmieniłem z płyty instalacyjnej oraz inne którch nie było skopiowałem z płyty instalacyjnej. Nie wiem więc czy mam robic ten element
Zastanawiam się czy mam usunąć wszystkie pliki, które avast pokazuje że sa zarażone. Głównie są to pliki w system volumen information. Ale także takie jak exploror.exe
Na tym tkompie nie mam netu niestety, zrobie skan za pomocą avastu, po usówam pliki z system volumen inforamtion te które są zarażone , po skanie zrobie kroki opisane wyżej po koleji
W dniu23.04.2008, o godzinie14:44został dopisany post przez dominator1982
Zdecydowałem sie zrobić formata na C i jeszcze raz zainstakowac system. Chciłbym prosić o sprawdzenie logów, bo wisrusy były także na d, którego nie formatowałem.(przeskanowałem i usunołem wszytko zarażone z d).
Warto coś jeszcze sprawdzić. Komp musi być idealnie czysty a co ważniejsze bardzo dobrze zabezpieczony. To jest komp mojej koleżanki i chciałbym go dobrze zabezpieczyć, żeby za tydzień nie było tego samego. Na chwilę obecną zainstalowałem zaporę razem z service pack 2 oraz zainstalowałem avast. Avasta zaktualizowałem i bazę wirusów i program. CZy odpowiednie kroki podjołem czy powinienem zrobić coś jeszcze ?