Wirus z facebooka- prosze o pomoc


(Karolmogielnicki) #1

witam, oto moj log:

otl: http://wklej.to/kNJem

extras: http://wklej.to/bfvJj

prosze o pomoc, z gory dziekuje

-- Dodane 22.08.2011 (Pn) 9:07 --

ktos potrafi pomoc ?

:frowning:


(Spandau) #2

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Karolmogielnicki) #3

log z usuwania: http://wklej.to/cFrhM

log ze skanowania: http://wklej.to/fTTfp


(Spandau) #4

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Karolmogielnicki) #5

log zusuwania: http://wklej.to/XqVLY

log z saknowania: http://wklej.to/bPGl6


(Spandau) #6

Uruchom OT klikasz Sprzątanie

Wykonaj pełny skan Malwarebytes http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html Jak program coś znajdzie podaj raport na forum

Jeśli nie działa Avast proszę go odinstalować Jeśli nie da się normalnie proszę użyć do tego celu narzędzia http://www.avast.com/uninstall-utility Narzędzie należy uruchomić w trybie awaryjnym windows

Następnie proszę pobrać ponownie Avasta http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free- ... 13266.html zainstalować i wykonać pełne skanowanie


(Karolmogielnicki) #7

log z skanowania malwarebytes: http://wklej.to/FfCTA


(Spandau) #8

Proszę wszystko usunąć

Następnie wyłączyć przywracanie systemu Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Następnie naprawić Avasta i wykonać nim pełny skan Jak nic nie znajdzie proszę włączyć przywracanie systemu


(Karolmogielnicki) #9

wylaczylem przywracanie systemu i na nowo zainstalowalem avasta, nastepnie avast po zainstalowaniu automatycznie zaczal wykonywac szybkie skanowanie a nastepnie pijawil sie blad i taki komunikat- Failed to load language dll [1033\UILangRes.dll] i tak sie dzieje gdy chce wlaczyc avasta, domyslam sie ze cos jest nie tak z tym plikiem AvastUI ale nie wiem co z tym zrobic...

-- Dodane 24.08.2011 (Śr) 19:14 --

ktos wie co to za blad w avast ?