WMS idle itp


(Maksio88) #1

Witam!

Znowu odwołuję się do ostatniej deski ratunq, do Was! Jest taki problem od niedzieli na moim kompie dzieje się cos dziwnego, gdy go włączam niby wszystko jest ok, ale wszystko wolno sie wlacza, internet nie dziala, probowalem zrobic logi z HJT i ComboFixa ale tez sie zawiesza :frowning: i taka prośba co według was może być przyczyczna? kiedy kom[pa wylaczam to mi sie taki proces pojawia WMS idle to jakis wirus?!... Spybot, avast i ad-aware nic nie wykrywa... {POMOCY! mam nadzieję że pomożecie!

Pozdrawiam! :cry: :cry:


(huber2t) #2

Spróbuj w trybie awaryjnym przeprowadzić skanowanie hijackiem i innymi


(Maksio88) #3

Ok, zrobiłem loga w trybie awaryjnym... włączyłem avasta na rozruchu i w folderze coś tam system restore... wykrył :

Win32 - patched - FF :frowning: x6 i win32 : Agent...

Logi wkleję później bo nie mam "przy sobie"...


(Gutek) #4

Bez tego nie wiemy nic, jakbys chociaż podał lokalizację


(Maksio88) #5

po odwirusowaniu:

http://wklej.org/id/8597b92b48

przed:

http://wklej.org/id/806bb0096c

HJC

http://wklej.org/id/8db6e57c70

Tak przy okazji... powiedzcie co mam poradzić jak po usunięciu virusa nie mam jakiegoś adaptera PPPoE i nie mogę się przez to łączyć z netem z mojego kompa... :frowning: jak dzwoniłem do Dialogu ( mój dostawca ) to mi powiedzieli że muszę coś takiego ściągnąć... ale skąd!? HelP me!

:slight_smile: Pomocy!! :wink:

i ostatnie: co to jest WMS idle??


(Gutek) #6

Wklej do Notatnika:

>>Plik>>Zapisz jako... >>> CFScript (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )

Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe (czyli ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe )

– podobnie jak na tym obrazku -->88953CFScript-createdbyMiekiemoes.gif

(jeśli pojawi się pytanie " 1 or 2" - to wpisz 1 i naciśnij ENTER) Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log)

Po restarcie usuń ręcznie folder C: **** Qoobox.

Po tym nowy log z Combo


(Maksio88) #7

Ok, zrobię, a co powiecie o tym PPPoE??


(huber2t) #8

PPPoE jest to połącznie szerokopasmowe Internetu


(Maksio88) #9

Tyle to wiem... ale u mnie w systemie brakuje jakiegoś adaptera PPPoE..?! jak to zainstalować?

Niestety nie zadziałał ten "trick" z CFScript.txt swoją drogą nie wiem dlaczego...

bo wcześniej tak robiłem i było git...

neta jak nie miałem tak i nie mam... nie wiem co z tym PPPoE adapter.

Teraz daje kolejnego loga, te rzeczy z CFScript.txt usunąłem ręcznie... :confused:

I druga sprawa... dlaczego w każdym z dysków mam tak dużo jakiś plików bin?? (patrz screen) to przeszkadza??

Jaka lipa... :frowning:

Tyle to wiem... ale u mnie w systemie brakuje jakiegoś adaptera PPPoE..?! jak to zainstalować?

Teraźniejszy log z combofiXa :wink:http://wklej.org/id/409166da73

Screen o co chodzi z PPPoE :):

I te BINy:

z HJC: http://wklej.org/id/711a47b2b6

Pomożcie głównie z tym Adapterem PPPoE


(huber2t) #10

otwórz notatnik i wklej

zapisz jako typ wszystkie pliki i pod nazwą plik.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer


(Maksio88) #11

W czym to pomoże??


(huber2t) #12

Usunie z rejestru klucz któru odpowida za uruchamianie plików miedzy innymi wirusów


(Maksio88) #13

Nic nie dało... zrobiłem formata i wszystko śmiga... tzn. format tylko partycji systemowej... sprawdźcie loga :

http://www.wklej.org/id/3c22a66840

Teraz muszę miec super ochronę, co polecacie?? mam Sygate firewall, Avast (darmowe)

W dniu 21.04.2008 , o godzinie 14:07 został dopisany post przez mexx

Odpowie ktoś?

I jeszcze HJC:

http://www.wklej.org/id/3c50b57b41


(huber2t) #14

nie wiem czy twoje dns są dobre a jeśli nie to fix


(Maksio88) #15

Może jaśniej... DNS?


(Gutek) #16

Są Ok DNS-y to z Dialogu :slight_smile:


(Maksio88) #17

Czyli wszystko ok?

Nowe i ostatnie:

http://www.wklej.org/id/c8dd8cd7e8

Tak swoją drogą to Gutek, jesteś mistrzem.. xD