Postawiłem sobie Ubuntu 64bit, zainstalowałem sterowniki do karty 8600M GS (ver. 173), zaktualizowałem Ubuntu, zainstalowałem Wine. Zainstalowałem STEAMA przez Wine i problem. Menu STEAMA masakrycznie zamula. Jakiś rok temu jak zaliczałem podejście do Ubu menu steama chodziło ok, ale gra przycinała (spadki fps co 30s). Teraz menu się tnie, a zanim pojawią się opcje gry (new game, options) to kończy się moja cierpliwość. OCB ?
Mam drugi problem. Zainstalowałem Firefoxa i Flash’a i strony typu youtube sprawiają problemy, przeglądarka zamula, znikają obiekty flash.
mogłeś zainstalowac 32-bitowy to raczej nie miał byś teraz problemów bo umnie wine 1.3.6 działa bez zarzutu mam 100fps w cs i zero mulenia
– Dodane 09.11.2010 (Wt) 17:11 –
nic nie zamula działa normalnie tak jak powinien
– Dodane 09.11.2010 (Wt) 17:15 –
dodaj sobie applet czestotliwosci procesora i recznie ustawiaj sobie taktowanie na performance na każdy rdzeń to powinno też pomóc,bo domyslnie jest właczone skalowanie i nie jest wydajny w pełni przy obciążeniu,i compiz ma być wyłączony
Przeinstalowałem sterowniki do GPU i pomogło. Wydajność w cs minimalnie gorsza niż pod Windows XP (w full HD 100FPS), a na Ubu 80-100. Zostaję przy 64bit skoro system obsługuje instrukcje 64bit to warto to wykorzystać Szkoda, że mój lapek nie ma DVI, bo taka rozdziałka po d-sub średnio wygląda
Czy są jakieś repozytoria, które trzymają gry np. Enemy-Territory, Urban Terror, Open Arena, Tremulous ? Tak, aby po reinstalce systemu dodać repo i z palca za pomocą “sudo apt-get install nazwa gry nazwa gry nazwa gry” mieć zainstalowane ?