@Bogdan_G w complete internet reapir zaznaczyć wszystko?
Nie wszystko, tylko to, co na obrazku zaptaszkowałem. Podobnych problemów już Tu na forum widziałem setki.
za późno ):
Każdy uprawia inną politykę a WU, czy internet explorer. No to sobie więcej naprawiłeś
Zrobiłeś restart tym programem?
reset internet protocols miałem jakieś błędy
To pewnie problem z IP, bo następny programik naprawia ustawienia TCP protokołu.
Już to iJuliusz ma co rozgryźć.
@Bogdan_G dzięki ci za pomoc ten 2 programik naprawił mi wszystko teraz mam 8mb/s pobierania nareszcie XD
jak temat zamknąć?
Ja również o nim myślałem. Na większość problemów z internetem jest niezastąpiony
Przecież jeszcze nie wszystko w systemie OK. Po co zamykać? @iJuliusz tu spec.
Chciałeś napisać 8MBs
@ProMatix991 Po wynikach skanu ESET i sprawdzeniu FRST, dam znać, czy można zamknąć
Dziękuję @Bogdan_G za podsunięcie programu. Zawsze można na Ciebie liczyć
masz pobieranie 7mbs w epicu, bo w speedtescie pokazuje ci nie mbs (megabajty) tylko w mbps (megabity), czyli np 60mbps jest dzielone przez iles i wychodzi ci predkosc w mbs i nic nie da pobieranie czegos albo zmienianie czegos w ustawieniach, lub kupowanie innych kart sieciowych i pobieranie innych sterownikow, po prostu taka masz faktyczna predkosc pobierania
Ano - nic nie wlazło latami. A nawet pobrałem z majorgeeks, no i pokazuje jedno aby
https://www.virustotal.com/gui/file/0a49dc0d2ce725af347df632539b70afcfd22b38e285920b515143332a5511e9/detection
Nawet nie wysilam się sprawdzać na dobreprogramy.
Z drugiej strony to, co było czyściutkie na windows 7 pro, to może być jeż pod tyłkiem win 10.
Kiedyś password fox wskazywał na 27 trojany, a służył bezpiecznie przez 13 lat o FF 3.0
To napisz mi Cyngiel, mam usuwać poradę, czy zostawić? Politykę windowsową znamy.
Trudno powiedzieć, czy w najnowszych wersjach wepchali jakieś wirusy, czy też te antywirusy które pokazują w Virustotal krzyczą niepotrzebnie…
W opisach plików, pisze żeby wyłączać antywirusy, ponieważ programy ingerują w systemowe pliki.
Nie wiem, ściągnąłem programy, żeby mieć „pod ręką”, jednak jak zobaczyłem rezultat skanowania to usunąłem…
Virustotal skanuje niezależnie przecież, czy plik będzie „kół w oczy” Windows 10, czy też Windows 7 - więc to raczej nie ma znaczenia.
Nagonka Cyngiel, nagonka. Tak jak z wszystkimi narzędziami nirsoft. Zmienia się punkt siedzenia i programy, które mogą zniszczyć system są cacy, taki zoom, allgoowno, iobt, ccleaner z monitorem i więcej.
Zauważ, że jakieś niszowe antywirusy VT krzyczą. Skanowanie defenderem - czysto, Wysyłam do drweb - czysto. No to nie mam boja, skoro nawet kasper nie piśnie.
Nie mam edycji porady i choćbym chciał, nie zmienię.
Z jednej strony to masz rację, że wszystko idzie w kiepskim kierunku i nie jest już takie jak było kiedyś.
Z drugiej wylew wszelkiej maści technik i wirusów…a zwykli użytkownicy są pośrodku.
Trudno jest w tym wszystkim się teraz połapać i nie wiadomo właściwie komu (w sensie oprogramowania) ufać do końca.
Depnąć na minę można obecnie w miejscach, gdzie kiedyś było bezpiecznie…i nawet nie mieć o tym świadomości.
Więc też uważam, że chyba każdy podejmuje obecnie ryzyko instalując programy, które nie wiadomo do końca, czy są jak pisałeś „czyściochami”
Nawiasy były by zbędne jakby zachować wielkość znaków:
-
Mbps podzielić przez 8 i mamy MB/s
-
MB/s położyć przed 8 i mamy Mbps
Jeszcze zostaje ustalić czy to w MiB/s wychodzi wynik (test czy podstawą jest 2^20 czy jednak 3^10), bit wskazywałby na mebibajty [obserwacja ile bajtów się zapisuje w sekundę].
Witam od nie dawna mam taki sam problem i nie umiem go rozwiazac tylko u mnie roznica jest taka ze na speed tescie mam pobieranie 325mb a w przegladarkach 0.2 mb na steam i epic wszystko normalnie dziala
Można zmienić przeglądarkę na inną np. zamiast Chrome/Edge:
- Opera
- Vivaldi
- Brave
- SRWare Iron
Zamiast Firefox:
- LibreWolf (jest język polski)
- Floorp (jest język polski)
- Mullvad Browser (Free the internet from mass surveillance. With the Mullvad Browser. ale brak polskiego po uruchomieniu zainstalowanej przeglądarki)
- Basilisk (nie wspiera WebExtensions)
- PaleMoon (nie wspiera WebExtensions)
Jak wtedy działa normalnie to może coś przekombinowane jest we wcześniej lubianej przeglądarce na poziomie jej konfiguracji.