Wolne pobieranie


(Skuter48) #1

Witam to jest test ze speed testu; 2753923070.png

Problem polega na tym ze pobiera mi sie 140kb/s.Czasami jak pobieram jakiś plik to na sekundę wskakuje 600kb/s a potem spowalnia. Proszę o pomoc.Posiadam TP-LINK WIRELESS ROUTER WR543G.

-- Dodane 05.06.2013 (Śr) 15:21 --

Dodam jescze że na speedtescie wskakuje na sekundę 10mb bo tak powinno być a potem spada do 5. A pobieranie 140 tylko.


(Grabkamy) #2

Dużo zależy co i skąd pobierasz ( niemniej i tak trochę za wolno jak dla mnie).

Ps. u mnie przy DL 2,09 mb/s UL 0,86 mb/s lata coś tak jak u Ciebie (internet jest mobilny z sieci komórkowej).


(SnykeShadow) #3

Problem ogólnie znany. Najczęściej w takich wypadkach pomaga czyszczenie komputera ze wszelkich śmieci oraz defragmentacja partycji systemowej.

Jeżeli chodzi o samo pobieranie? Wszystko zależy od tego, z jakiej strony pobierasz pliki. Czy występuje to tylko na danej stronie czy też dotyczy wszystkich stron, z których chcesz pobierać pliki? Używasz akceleratorów pobierania plików czy pobierasz przeglądarką Internetową?


(Skuter48) #4

Dzieje się tak na wszystkich stronach. Wskakuje na chwilę 900kb/s i spada do 140kb/s. Z akceleratorem jest tak samo...


(SnykeShadow) #5

Jaki masz Internet i od kogo?


(boykott) #6

przemor12 , pokaż ustawienia utorrent'a. Internet masz bezpośrednio od GTS'a czy poprzez jakąś sieć osiedlową np?


(Vardas) #7

Mały offtop.

przemor12 staraj się pisać poprawnie jednostki bo pomiędzy kB/s a kb/s jest różnica :wink:

1 M b/s od dostawcy to jest 1024kb/s lub 128kB/s


Zwracasz uwagę innym, a sam popełniasz błąd w jednostkach.

roobal


(Skuter48) #8

Antena jest przekierowana na najlepszy nadajnik w mojej okolicy. Bylo dobrze dopuki nie wgrałem wina bo mi stary siadl. Prosze o pomoc.

-- Dodane 16.06.2013 (N) 19:59 --

ref

-- Dodane 23.06.2013 (N) 15:02 --

ref