Wolne uruchamianie Systemu i Aplikacji


(Dod) #1

Nie mam pojęcia co się dzieje, wszystko mam teoretycznie sprawne. Żadnych wirusów, trojanów czy innych robaków, pliki zdefragmentowane.

w HJT nie ma nic no chyba że ja ślepy jestem:

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 20:06:12, on 2006-01-02

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE

C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5\kavmm.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5\kav.exe

C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe

C:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\Program Files\Logitech\MouseWare\system\em_exec.exe

C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe

C:\Program Files\Konnekt\konnekt.exe

C:\Program Files\Opera\Opera.exe

C:\Documents and Settings\TaO\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe

C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O4 - HKLM\..\Run: [KAV50] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5\kav.exe" -run -n PersonalPro -v 5.0.0.0

O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Utility] Logi_MwX.Exe

O4 - HKLM\..\Run: [Resume copy] copyfstq.exe /startup

O4 - HKLM\..\Run: [WINDVDPatch] CTHELPER.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKCU\..\Run: [STYLEXP] C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXP.exe -Hide

O23 - Service: KLBLMain - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5\kavmm.exe

O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: StyleXPService - Unknown owner - C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXPService.exe

KAV też mi nic nie wywala, w Spybocie/Microsoft anti… też nic.

Wolne uruchamianie aplikacji objawia się szczególnie przy uruchomieniu komputera lub aplikacji/gier, ale tylko przy 1 uruchomieniu, przy kolejnych już jest ok (tzn. szybciej się uruchamiają). Tak jakby był za mały swap na pliki ? Wydaje mi się że mam dobrze ustawione 768/768mb przy 512mb ram. Jeszcze popróbuje pobawić się w Biosie coś z wydajności wykrzesać :stuck_out_tongue:

Macie jakieś pomysły ?

Użyłem: programu Bootvis: Troche się polepszyło, ale nadal pozostaje wolne uruchamianie programów :?


(Gutek) #2

Start >>> Uruchom >>> msconfig >>> w zakładce Uruchamianie wyłącz te wpisy.

Potem jeszcze raz uzyj Bootvis

zwiększyłbym trochę


(Dod) #3

Done, no nie wiem x1.5 wydaje mi się optymalnie :? Spróbuje na x2.5 :wink: