Piszę tu ponieważ mam problem - mianowicie - od pewnego czasu, na wszystkich przeglądarkach pewne strony wczytują się bardzo powoli tzn. klikając jakiś link musze czekać 30-40 s lub pojawia się komunikat, że połączenie zostało zresetowane. Generalnie chodzi o stony serwera http://www.ogame.de jednakże wątpie aby przyczyna problemu leżała po stronie tegoż serwera.
Nie przejmuj sie, mozna sie do tego przyzywczaic. Mieszkam w USA, mam najszybsze lacze z mozliwych do osiagniecia. I wszystko chodzi jak burza, a jak wchodze na polskie strony, polskie jakies linki, nawet jak dokonuje tu ten wpis, wszystko idzie jak kit z nosa. Takie maja w Polsce serwery. Moze ja mam tylko ten problem, bo kabel przecieka gdzies pod oceanem. A ludzie w Polsce tego nie maja.
Niestety, szukałem i niczego nie znalazłem. Te strony o których mowa działają szybciej gdy mam włączoną opere turbo. Na firefoxie nie ma mowy o normalnym użytkowaniu. Internet mam dosyć szybki więc nie tu leży problem (przed chwilą sprawdzałem na speedtest i pokazuje 6979 download i 849 up).
Internet mam rozdzielany przez Router ale używałem go już bardzo długo a dopiero od pewnego czasu (ok.3 miesiące) te strony tak wolno się wczytują.