Siemka mam mały problem z internetem jestem nowym użytkownikiem forum i za bardzo nie znam się na komputerach. Problem siedzi tym że mam szybkość Internetu 256 Kb/s a podczas ściągania gier lub programów ze stron internetowych maksymalnie ściągą mi z szybkością 60Kb/s . Czy ktoś mógł mi pomóc mówiąc jak zwiększyć szybkość Internetu o 100Kb/s przynajmniej żebym miał ?
przy tej prędkości neta taka prędkość ściągania jest jak najbardziej prawidłowa:)
przepustowość łącza dzielisz przez 8 i masz prędkość ściągania, ja mając neo 1mb nie ściągam z prędkością 1mb tylko ~125
Ja niemam Neta z Neo tylko Przez kablówke, Mam Modem Thomsona. Napewno nieda się zwiększyć szybkości przynajmniej o 20 Kb ???
poprostu może strony z których ściągasz mają wolne lub przeciążone serwery bo to od prędkości przepustowości serwera zależy z jaką prędkością możesz ty ściągać.
da się, zwiększ prędkość internetu
ktoś tego próbował :?: :!: tam jest napisane
Twoje łącze jest rezerwowane w 20% przez Windows na rzekomo ważne pakiety QoS. Aby znieść to ustawienie kliknij Start > Uruchom > gpedit.msc w otwartym oknie >Konfiguracja komputera >Szablony administracyjne > Sieć > Harmonogram pakietów QoS > kliknij prawym przyciskiem na Ogranicz rezerwowalną przepustowość i wybierz Właściwości zaznacz Włączone a limit na 0% i Zastosuj i OK. Zrestartuj kompa i ciesz się pełną przepustowością!
i jak wpisuje te gpedit.msc w Start>Uruchom to mi wyskakuje ze nie można znaleść tego pliku :? ktoś wie o co chodzi :?:
Złączono Posta : 11.07.2007 (Sro) 20:32
ale znalazłem jeszcze to
cFosSpeed mi przyspieszył neta i działa jak burza. Mam Kaskadę.
Ty sie ciesz. ja mam neta 256kb/s i mi ściaga średnio 30 kb/s.
Niektóre te programy internetu nie przyśpieszają, chyba, że te bdb 
Jesteś pewny że 30 kb/s ?? bo może 30 kB/s a to już ogromna różnica.
a zatem transfer twojego łącza jest jak najbardziej prawidłowy przy przepustowości 256 kb/s ( co widać poniżej )
to i tak sporo ja przy prędkości internetu 1,3Mb/s ściągam maxymalnie 85KB/s i sam nie wiem czy to jest dużo czy mało :oops:
Złączono Posta : 12.07.2007 (Czw) 15:04
To jężeli CyraN ściaga 30KB/s i jest to normalne to Astra_1994 przy tej samej szybkości ściąga dwa razy szybciej i jeszcze mu mało :o a do tego Bartorex twierdzi że 60KB/s jest normalną szybkością do tego łoncza Więc sam już nic z tego nie rozumiem
:?
Ale wy tu kręcicie
Już tłumaczę:
128 k b /s to inaczej 12 k B /s
256 k b /s = 32 k B /s
512 k b /s = 64 k B /s
1024 k b /s = 128 k B /s
2048 k b /s = 256 k B /s
6144 k b /s = 768 k B /s
(Jak widać wielkość ma znaczenie
)
Rozumiecie już
Teraz rozumiem
Kurde ciekawe czy by sie coś z mojego neta dało by wyciśnąć :mrgreen:
jeżeli wykupisz szybsze łącze to tak 
Żadne programy nie przyspieszą Ci łącza.
Mogą jedynie tak organizować ruch żeby np. szybciej wczytywały Ci się strony.
Przykład:
Ściągasz coś menadżerem pobierania plików (na max łącza) a jednocześnie chciał byś przeglądać strony internetowe.
Taki “przyspieszać” po prostu na kilka sek. całą szybkość daje na przeglądarkę i gdy strona się wczyta spowrotem oddaję łącze menadżerowi
(lepiej nie umiem tego wytłumaczyć)
cFosSpeed no a ten program ? To podobne ma działanie jak te menadżery ?
Bo to jest jeden z tych “menadżerów” sam go mam ale tylko wersje próbną na okres 30 dni mi to sie przydaje bo dużo ściągam :? i to mi przyśpiesza ten proces w czasie kiedy nie przegladam neta :mrgreen:
A do internetu - od neti trzeba mieć telefon stacionarny ?
Bo jak nie to chyba zmienie 
A ja mam sieć LAN i płacę 30 zł za rzekomo 256 kb/s a mam (info z speedtest.pl):

Wychodzi na to, że mam więcej niż neostrada 1 mb bo 1235 kbps
A prędkość pobierania wynosi 135 kB/s (wczoraj linuxa pobierałem i wiem)
Nie używam cFossSpeeda bo to dziadostwo muli kompa i interet również.