Wolny net, komp wykorzystuje ok 4% łącza


(Coobaa) #1

Witam.

Problem polega na tym, że przy ściaganiu z serwera mam szybkość ok 5 kb, a dotychczas było 60. Strony zaczeły wolno się ładować. Mam neostrade 512, win xp sp2. Podejrzewam uTorrenta:

Zainstalowałem uTorrena, jednak nie działał prawidłowo bo przy neostradzie 512( połączenie 640 Kbps) ściagał średnio ok 40kb/s, a powinien wykorzystywać całe łącze (ok 60kb/s download). Zacząłem zmieniac więc ustawienia programu i zmieniłem wartość net.max_halfopen (w zaawansowanych) z 8 na 40. Było to możliwe po zastosowaniu patcha EvID4226Patch223d-en ,który ściagnąłem. Na DSLMON (monitor pracy modemu) mam pokazane że modem prawie nic nie ściaga i nie wysyła a net strasznie muli, nawet przy ściaganiu z serwerów.

Zrobiłem też loga hijackiem, sprawdziłem na http://www.hijackthis.de i nic ciekawego nie znalazłem. Wklejam tutaj loga

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Kuba


(Joan Sunshine) #2

Zafixuj, to nie jest wina wira.

Przeczyść rejestr – użyj do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344.

Pozatym przejrzyj: Lista zbędników w autostarcie oraz Optymalizacja XP.

Wejdź: Start > uruchom > msconfig i w zakładce „Uruchamianie” odznacz, niepotrzebne według Ciebie, programy w autostarcie. :slight_smile:


(Adamw93) #3

Nigdy nie wykorzystasz całego transferu. Mało prawdopodobne.


(Coobaa) #4

Wbrew pozorom można wykorzystywać cały transfer, jeśli tak nie jest cos jest nie tak


(adam9870) #5

Zajrzyj może tutaj.

Może przekroczyłeś limit lub masz przejściowe problemu zajrzyj.


(Coobaa) #6

To chyba cos ze strony Tepsy, na drugim komputerze to samo, wszstko chodzi jakby nie mogło....


(adam9870) #7

W takim razie najlepiej skontaktuj się z ich pomocą i porozmawiaj na temat swojego problemu.


(Coobaa) #8

Zadne tam msconfig ani oczyszczanie rejestru :lol: :lol: Po prostu moja kochana TEPSA zamiast polaczenia 512kbps daje mi 34kbps (robilem dwa testy rozne w necie, prawie to samo, na dwóch kompach...)Za co ja płacę jedne z najwyższych stawek za internet w Europie?? I cały dzień sprawdzam system i protokoły internetowe.

Dzięki za pomoc wszystkim

Złączono Posta : 29.12.2006 (Pią) 16:22

ps. chyba sobie wrzuce modem i wybiore magiczny numer 0202122.... Bedzie szybciej...


(Adamw93) #9

Eh, ja mam Business Everywhere, karta Globetroter 3G/UMTS/EDGE/GPRS/WLAN. I wiecie co? 1kb/s downloadu, przy 97% sygnale.

NIE POLECAM! :evil: