Wszystko wyłączone a Up+Down = 5Mb / minuta


(Coinquistador) #1

Witam!

Wszystko mam powyłączane, ale "coś" wciąż wysyła i odbiera z sieci jakieś 5Mb / minutę. Komp lekko zmulony, prawie cały czas chodzi chłodzenie.

logi OTL

Pomóżcie chłopaki, bo zaraz wyzionę ducha... :slight_smile:

Dzięki. Marta

P.S. mam avengera


(deFco247) #2

Przede wszystkim brak loga Extras.txt tworzonego przez OTL, co jest skutkiem nieprzestawienia w nim opcji Extra Registry na Use Safelist.

W logu natomiast widać winowajcę - pól rootkita:

Uruchom The Avenger, wklej w niego ten tekst:

Execute i zgadzasz się na restart.

Po restarcie kasujesz plik C:\Avenger\backup.zip i dajesz tutaj do sprawdzenia raport C:\avenger.txt

Po tym obowiązkowo trzy logi: dwa nowe OTL (OTL.txt + Extras.txt) oraz log z GMER.


(Coinquistador) #3

dziękuję! Przeprowadziłam operację w Avengerze i już widzę, że transfer od razu spadł prawie do zera. Problem zdaje się być rozwiązany.

AVENGER.TXT

Chcę wrzucić logi z OTL, ale nie ładuje się obrazek w Waszej instrukcji obsługi OTL i nie wiem co na co zmienić. Próbowałam z 2 róznych komputerów, na żadnym obrazek się nie ładuje :frowning:

Logów z GMERa też nie mogę wrzucić, bo za każdym razem komp wiesza się w momencie, gdy GMER dochodzi do skanowania IE :frowning:

W każdym razie komp teraz działa jak złoto! Dzięki!


(deFco247) #4

Właściwe ustawienia też można zobaczyć tutaj -> http://www.wstaw.org/m/2010/02/02/OTL.png

Natomiast logu Avenger nie poczytam, gdyż to jest chińszczyzna.

Nie wklejasz loga poprzez Przeglądaj... , tylko ręcznie kopiujesz jego zawartość w pole do wklejania tekstu.