Witam, na początek jako nowy użytkownik chciałem się przywitać - hi.
Mam problem, który mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać, otóż chcę kupić karte graficzną do około 150zł,a wybór padł na firmę ATI gdyż w tym przedziale cenowym ich karty prezentują się najlepiej. Troche o tym poczytałem i chciałem kupić radeona 9500. Mam 2 do wyboru różniące się nieco ceną, ale nie jestem pewien który jest lepszy, mianowicie pierwszy ma 8 potoków,ale pamięc 128/128, a drugi 4 potoki ale pamięć 128/256, ale istnieje problem czy napewno udało by się odblokować te potoki, a sprzedawca nie daje na to gwarancji - oto linki do kart.
Nie chce kupować niepewnych kart gdyż nie mam ochoty tracić powiedzmy 100 - 150 zł, ale czy te dodatkowe 128 bit bedzie mi tak potrzebne w rozdzielczosci nie wyzszej niz 1024x768 i bez upiekszaczy typu aa i aniso ?
To jest Gigabajt ( tak napisane nawet ) 300w ale będe miał w tym tygodniu nowy zasilacz 300w jakiś też no name ale napewno będzie lepszy niż ten 6 letni gigabajt
Poszukuje jakiegoś 9700 - 9800 na allegro do 160 zł jak znajde to zapytam was o rade.
Bardzo fajniutki ten zasilacz i tani (to sie liczy…) będzie pare złotych więcej to kupie i zasilacz, a ten no name 300w to bedzie prezent z nieużywanego komputera, który będzie tylko przejściowy - bo sprawdzałem i ma duuużo lepsze napięcia niż ten mój, którego aktualnie używam.
Jednak decyduje się na kupno pewnej karty, Kup Teraz, myśle, że to dobry wybór gdyż karta nie jest strasznie droga:
Jeszcze 4 dni to cena troche wzrośnie :] Czekam na ciekawe propozycje, mogą być też inne karty, także ze stajni nvidii, aby się mieściły w cenie , bo to niestety jest ważne.